De är nominerade till årets mästare

Publiceringen utav de nominerade till Kampsportsgalan fortsätter. Turen har kommit till att presentera årets mästare.

23 februari 2010  |  Jonathan Broberg

Publiceringen utav de nominerade till Kampsportsgalan fortsätter. Turen har kommit till att presentera årets mästare.

Med mindre än en månad kvar till historiens första Kampsportsgalan är intresset runt om stort. Hemsidan till galan har nästan fått in fler röster på folkets pris än den klarat av och samtidigt har nominerade släppts en efter en.

Nu är det dags att få reda på vilka som har chansen till att bli årets mästare och här är de nominerade:

– Björn Kjöllerström (kickboxning)
– Rickard Nordstrand (thaiboxning, k-1)
– Jesper Waldestål (jodo, iaido)
– Nils Widlund (wushu)

Björn Kjöllerström hade ett fint 2009. Han tog sig hela vägen fram till brons på WAKO-VM i Österrike och han fortsatte den fina formen under hösten med en guldmedalj i WTKA-vm. Björn är dessutom utbildad civilekonom och civilingenjör. Bara en sådan sak.

Rickard Nordstrand vann under hösten en titelmatch på Rumble of the kings i Stockholm och kan titulera sig WMC-mästare. Direkt efter segern klargjorde Rickard att han slutar tävla. Snacka om att kliva av på topp.

Jesper Waldestål har tagit svensk jodo och iaido till en ny nivå. Det visade han med eftertryck då han i VM i Holland under hösten vann ett silver och ett brons. Det mest bragdartade var silvret i jodo.

Nils Widlund har trots att han varit etablerad inom svensk kampsport ett tag fått sitt riktiga genombrott 2009. Bland andra framgångar sticker de båda gulden på WTKA-vm i höstas ut.

Kampsportsgalan arrangeras i samarbete mellan Svenska Budo & Kampsportsförbundet, Fighter Magazine och Nyheter24. Galan hålls den 20:e mars på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

All information om Kampsportsgalan här.


Text: Jonathan Broberg

 
51
43
52