Årets förebild – de nomineradeMed exakt 23 dagar kvar till Kampsportsgalan fortsätter presentationerna av de nominerade till de tolv priskategorierna. Denna gång är det dags för nomineringar till det prestigefyllda årets förebild.

25 februari 2010  |  Jonathan BrobergMed exakt 23 dagar kvar till Kampsportsgalan fortsätter presentationerna av de nominerade till de tolv priskategorierna. Denna gång är det dags för nomineringar till det prestigefyllda årets förebild.

Den första Kampsportsgalan – swedish martial arts awards närmar sig. Det är drygt tre veckor kvar till galan och nu är det dags att presentera de nominerade till priset årets förebild.

De nominerade är:

– Tulle Edman (BJJ)
– Siegfried Mac-Intosh (karate)
– Abbe Joof (thaiboxning, k-1)
– Jenny Krigsman (thaiboxning)

Tulle Edman är en pådrivare och inspirationskälla. Tulle tillhör Nacka Dojo och började träna BJJ under sommaren 2006. Han spenderar nästan all sin tid i dojon och är en förebild för såväl de yngre som de äldre utövarna.

Siegfried ”Sigge” Mac-Intosh är vad man kan kalla fenomen. Sigge inledde sin karatekarriär som 42-åring! Fortfarande, vid 60-års ålder, hävdade han sig i SM-tävlingar. Idag har Sigge hunnit bli 78 år. Han driver Brandbergens karatekai som ideligen transporterar utövare vidare till landslagen.

Abbe Joof är inte bara en eminent fighter, som han visade på fjolårets Rumble of the kings. Han arbetar dessutom som socialarbetare i en av Stockholms förorter och är där inte enbart en uppskattad idrottare, utan också en förebild för barn och ungdomar att se upp till.

Jenny Krigsman är ett lysande exempel på driftig idrottare som vill göra något för kampsportens alla tjejer. Hon var initiativtagare till thaiboxningstävlingarna Girls Night Out, som fick fin uppmärksamhet runtom hela kampsportsfamiljen och Jenny är med detta ett gott exempel på ett föredöme.

All information om Kampsportsgalan finner du här!

Text: Jonathan Broberg

51
43
52