Årets kampsportare – de nominerade

Den 20:e mars sker årets stora kampsportsfest på Clarion Hotel Sign i Stockholm. Kampsportsgalan är tre veckor bort och nomineringsfasen börjar så smått lida mot sitt slut. Idag släpptes de nominerade till priset ”årets kampsportare.

26 februari 2010  |  Jonathan Broberg

Den 20:e mars sker årets stora kampsportsfest på Clarion Hotel Sign i Stockholm. Kampsportsgalan är tre veckor bort och nomineringsfasen börjar så smått lida mot sitt slut. Idag släpptes de nominerade till priset ”årets kampsportare.

Under 2009 har många framstående prestationer utförts. Det kommer att märkas då kampsportsfamiljen samlas och firar det med Kampsportsgalan den 20:e mars. En kväll då även Svenska Budo & Kampsportsförbundet inleder sitt officiella 50-årsfirande.

Idag släppte juryn de nominerade till kategorin årets kampsportare, ett pris som på galan kommer att delas ut av ingen mindre än forne världsmästaren i boxning George Scott. Det ska sägas att juryn till detta pris inte enbart har tittat på de idrottsliga prestationerna utan även hur man på ett socialt plan fyller upp epitetet årets kampsportare.

De nominerade är:

– Marcus Öberg (thaiboxning, k-1)
– Jimmie Collin (kyokushin)
– Amir Albazi (submission wrestling, BJJ)
– Christian Sandberg (submission wrestling)

Marcus Öberg hade en närmast fulländad match på fjolårets Rumble of the kings. Marcus har etablerat sig i världseliten och är en oerhört ödmjuk person både i och utanför ringen.

Jimmie Collin anses av många vara en av Sveriges bästa kyokushinfighters med en bred repertoar till sitt kunnande. Jimmie har alltid uppträtt på ett hövligt sätt och är uppskattad runtom i kampsportsfamiljen.

Amir Albazi är ett stort framtidsnamn, men är redan idag som tonåring en av Sveriges bästa utövare inom BJJ och submission wrestling. Amir lever för kampsport och är en mycket bra ambassadör för idrotterna.

Christian Sandberg gjorde under 2009 ett mycket starkt VM inom organisationen FILA. Han blev silvermedaljör. Christian är en hårt arbetande submission wrestlingutövare som också är väldigt omtyckt och ödmjuk som individ.

Text: Jonathan Broberg

1
5
4