Nomineringar till årets klubb

Det är nu enbart 20 dagar kvar till årets stora kampsportsfest, Kampsportsgalan. Galan hålls på Clarion Hotel Sign vid Norra Bantorget i Stockholm. Till dit har det nu blivit tid att offentliggöra nominerade till kategorin årets klubb.

1 mars 2010  |  Jonathan Broberg

Det är nu enbart 20 dagar kvar till årets stora kampsportsfest, Kampsportsgalan. Galan hålls på Clarion Hotel Sign vid Norra Bantorget i Stockholm. Till dit har det nu blivit tid att offentliggöra nominerade till kategorin årets klubb.

Det är återigen dags att presentera nominerade. Hittills har sju av de tolv priskategorierna offentliggjorts och nu kommer nästa. Denna gång gäller det priskategorin årets klubb. Priset kommer att delas ut på galan av bemanningsföretaget Athletic Solutions.

De nominerade är:

– Nacka Dojo
– Gladius MMA
– VBC Sportcenter
– Södermalms Shaolin

Nacka Dojo är en satsande klubb som under 2009 fortsatt att öka till antal och dessutom fortsatt att ha framgångar rent idrottsligt. Nacka Dojo har en väldigt väl fungerande ungdomsverksamhet som i sin tur bidragit till en väldigt fin klubbkänsla.

Gladius MMA är trots namnet inte enbart en MMA-klubb, utan har även thaiboxning, submission wrestling, BJJ och lite till. Klubben fortsätter hela tiden att utvecklas och man har en bra mix av bredd- och elitverksamhet.

VBC Sportcenter är en klubb på stadig frammarsch. 2009 blev klubbens kanske bästa år i historien. VBC har ett starkt elittänk med stjärnor som Jörgen Kruth och Rickard Nordstrand inom sina led, men också ett föredöme när det gäller satsning på egna talanger.

Södermalms Shaolin har under 2009 haft ett mycket lyckat sportsligt år med ett par tunga internationella titlar som främsta merit. Men klubben har ett fint helhetstänk från barn och ungdomar hela vägen upp som elittävlande senior.

Text: Jonathan Broberg