Nyheter24:s stora pris – de nominerade

Drygt två veckor återstår till årets stora händelse i budo och kamsportsvärlden, Kampsportsgalan. Den 20:e mars ska de tolv priserna delas ut och ett av de priserna är Nyheter24:s stora pris, ett resestipendium om 10.000 kronor. Men redan idag släpps nomineringarna till kategorin.

3 mars 2010  |  Jonathan Broberg

Drygt två veckor återstår till årets stora händelse i budo och kamsportsvärlden, Kampsportsgalan. Den 20:e mars ska de tolv priserna delas ut och ett av de priserna är Nyheter24:s stora pris, ett resestipendium om 10.000 kronor. Men redan idag släpps nomineringarna till kategorin.

Nomineringsfasen är inne i ett slutskede där nio av de tolv priskategoriernas nominerade har offentliggjorts. Idag kom den tionde från juryn, Nyheter24:s stora pris.

Nyheter24 är tillsammans med Svenska Budo & Kampsportsförbundet och Fighter Magazine arrangörer av galan och som sig bör delar man också ut ett eget pris. Många budo- och kampsportsutövare suktar efter att åka utomlands för att utvecklas i sin idrottsutövning.

Nyheter24:s stora pris är ett resestipendium om 10.000 kronor som går till en utövare i framkant och med stor utvecklingspotential. Med priset vill Nyheter24 bekräfta att idrottaren redan kommit långt och hjälpa till att skapa förutsättningar för att han eller hon ska nå hela vägen.

De nominerade är:

– Sara Widgren (Ju jutsu)
– Anton Mattsson (MMA)
– Bleard Amagjekaj (karate)
– Kevin Wiklund (karate)

Sara Widgren är blåbältarte i både ju jutsu och bjj och spås en lysande framtid. Sara är en klassisk stereotyp för en hederlig träningsnarkoman och tränar hon inte själv, lär hon ut till yngre förmågor.

Anton Mattsson är en hårt kämpande MMA-fighter som verkligen siktar framåt och uppåt. Målet är att kunna livnära sig som MMA-proffs och han är just nu på rätt väg för detta.

Bleard Amagjekaj är en hängiven karatekille med stora framtidsvisioner. Bleard hävdar sig redan blan eliten inom svensk karate och många spår honom som Sveriges nästa stora karatestjärna. Han har dessutom gått den långa vägen, via Budogymnasiet.

Kevin Wiklund har som 16 åring blivit antagen som uchi-dechi i Shihan Kazuyuki Hasegawas (8 dan) Dojo. Han kommer där att tränas av världsmästaren Takuma nio timmar om dagen. Kevin är oerhört målmedveten och äter, tänker, sover och andas sin idrott.

Kampsportsgalan hålls den 20:e mars på Clarion Hotel Sign i Stockholm. All information om galan finner du på www.kampsportsgalan2010.se.

Text: Jonathan Broberg

0
0
0