Nyheter

Det här är SB&K:s hederspris

I elva av de tolv priskategorierna har nominerade blivit offentliggjorda. Kvar att redovisa är ett pris, Svenska Budo & Kampsportsförbundets hederspris. Men till detta pris finns inga nominerade. Så vad innebär då priset?
   - Det är kampsportens variant på "lifetime achievement award" och sådana priser, säger Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Stefan Stenudd.

I elva av de tolv priskategorierna har nominerade blivit offentliggjorda. Kvar att redovisa är ett pris, Svenska Budo & Kampsportsförbundets hederspris. Men till detta pris finns inga nominerade. Så vad innebär då priset?
   – Det är kampsportens variant på “lifetime achievement award” och sådana priser, säger Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Stefan Stenudd.

Det är knappt två veckor kvar till årets stora budo- och kampsportshändelse. Den 20 mars dras draperiet undan för den första Kampsportsgalan.

“Lifetime achievements”
Elva priskategoriers nomineringar har offentliggjorts. Kvar återstår endast ett pris. SB&K:s hederspris. Fast till priset blir det inga nomineringar. Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Stefan Stenudd förklarar varför:
   – Eftersom det är ett övergripande hederspris blir det lite märkligt med nomineringar. I motsats till exempelvis tävlingsprestationer är det svårt att rangordna “lifetime achievements”. Ingens livstid är värd mer än någon annans.

Stefan Stenudd berättar att priset, så klart, kommer att delas ut på galakvällen och inte förrän då blir priset offentligt. Dessutom finns planer på att priset även består till kommande Kampsportsgalor framöver.
   – Det tycker jag absolut. Vi har väldigt många livsgärningar inom budo och kampsport att fira, fler än det är möjligt att hinna med – så priset är också ett sätt att fira dem alla, oavsett vem av dem som tar emot det.

Vad är då kriterierna för att kunna bli tilldelad SB&K:s hederspris?
   – Det handlar inte bara lång och trogen tjänst, utan remarkabla insatser för våra idrotter, oavsett på vilket sätt eller vilken nivå. Det skulle kunna gå till någon som gjort en enda alldeles fantastisk grej, men egentligen handlar det om alla dessa som ägnar hela sin livstid åt budo och kampsport – och det finns många som gör det.

För mer information och för att köpa biljett till galan, se www.kampsportsgalan2010.se.

Text: Jonathan Broberg