Doreen Månsson klar för Kampsportsgalan

Det är fyra dagar kvar till en av årets häftigaste kampsportsfestligheter, Kampsportsgalan. Till den kommer SVT-profilen och samtidigt hårt kampsportsälskande Doreen Månsson.

17 mars 2010  |  Jonathan Broberg

Det är fyra dagar kvar till en av årets häftigaste kampsportsfestligheter, Kampsportsgalan. Till den kommer SVT-profilen och samtidigt hårt kampsportsälskande Doreen Månsson.

Doreen ska dela ut priset till årets mästare.
   – Det är en ära för mig. Jag har under lång tid följt kampsport intensivt och det ska verkligen bli kul det här.

Den 20:e mars klockan 19.00 dras ridåerna undan för den första Kampsportsgalan någonsin. Galan är dessutom en del i att Svenska Budo & Kampsportsförbundet fyller 50 år.

Tidigare har profiler som George Scott, Paolo Roberto, Anders Carlberg och Karin Mattsson Weijber tackat ja till att dela ut pris på galan. Nu är det klart att SVT:s Doreen Månsson gör dem sällskap.
   – Årets mästare, ja du hör ju själv hur det låter. Det är verkligen ärofyllt och ett mycket viktigt pris inom budo och kampsport.

“Många är ju världsstjärnor”
Att Kampsportsgalan nu blir realitet tror Doreen blir ett viktigt ställningstagande för budo och kampsporten.
   – Våra idrottare får ju inte det offentliga och mediala utrymme som de förtjänar. Vi snackar ju att många av dem är världsstjärnor och oerhört uppskattade utomlands. Här hemma är det ingen som känner igen dem. Där har galan en viktig roll att fylla, tror jag.

Doreen är sannerligen kampsportsintresserad. Hon har själv drivit en klubb och följer med stort intresse vad som händer inom kampsportsvärlden.
   – Jag ställer klockan och går upp mitt i nätterna för att följa matcherna. Jag har gått på mängder av galor och jag är väldigt imponerad av den kroppskontroll och träningsflitighet som kampsport kräver.
   – Vissa gillar Mats Sundin och hockey. Jag gillar kampsport. Därför är jag verkligen stolt över att få dela ut ett pris. Det ska bli väldigt roligt.

Kampsportsgalan 2010 presenteras av Svenska Budo & Kampsportsförbundet i samarbete med Fighter Magazine och Nyheter24. För mer information, se www.kampsportsgalan2010.se.

Text: Jonathan Broberg