Nyheter

En magisk kväll på Kampsportsgalan

Det var en kväll få inom budo och kampsport lär glömma. Den 20:e mars hölls historiens första Kampsportsgalan på Clarion Hotel Sign vid Norra bantorget. Det blev en fantastisk afton.

Det var en kväll få inom budo och kampsport lär glömma. Den 20:e mars hölls historiens första Kampsportsgalan på Clarion Hotel Sign vid Norra bantorget. Det blev en fantastisk afton.

Galan blev förskjuten från sin utsatta starttid. Det berodde på att man väntade in Svenska Budo & Kampsportsförbundets hedersgäst.

När väl alla hade satt sig, när galan skulle till att börja – ja då gjorde Dolph Lundgren entré.
   – För mig var det här en stor kväll. Jag är ju själv kampsportare och det här var definitivt en stor kväll för alla oss, sade Dolph.Annars inleddes aftonen storartat då George Scott dök upp i en stor vit limousin. George delade sedermera ut priset till årets kampsportare.

På det stora hela blev galan en riktig praktföreställning där konferencier Musse Hasselvall passade på att skämta med i stort sett allt som rörde sig uppe på scenen. Musse var pigg, skulle man kunna säga.

Galan bjöd på flera av svensk budo och kampsports största profiler. En är Marcus Öberg. Marcus hade en alldeles eminent säsong 2009 och tilldelades för detta epitetet årets kampsportare.
   – Jag tackar allt och alla för detta. Och Stefan (Stenudd), vilken grej ni har satt igång. Helt otroligt, sade en tårögd Marcus när han fick ta emot priset av George Scott.

En annan av kvällens höjdare lämnades till slutet. Thabo Motsieloa fick dela ut Folket pris. Över 4000 unika röster hade inkommit och länge var det ohyggligt spännande, men tillslut vann Alexander Gustafsson.
   – Bland det största som har hänt mig, sade den svenske UFC-stjärnan, som också passade på att nämna att han går ny UFC-match under april.

Som helhet bjöd den första Kampsportsgalan på en sådan underhållning, sådana stjärnor och sådana känslor att det inte annat går än att börja planer för en gala också till 2011.

Här är samtliga vinnare

Årets genombrott – Amir Albazi
Årets klubb – Nacka Dojo
Årets förebild – Siegfrid MacIntosh
Fightermags årets fighter – Alexander Gustafsson
Årets kampsportare – Marcus Öberg
Årets ledare – Urban Aldenklint
Nyheter24:s stora pris – Bleard Amagjekaj
Årets traditionella utövare – Brian Fitkin
Årets mästarinna – Caroline Ek
Årets mästare – Björn Kjöllerström
SB&K:s hederspris – Kurt Durevall
Folkets pris – Alexander GustafssonText: Jonathan Broberg
Foto: Hamid Shokatyan/Alexandra Blomqvist