Stora svenska framgångar i Submission Wrestling-VM

Det blev rena rama medaljregnet över den svenska truppen som åkte till Submission Wrestling-VM i helgen. Sverige tog två guld, fem silver och ett brons i ett smått fantastiskt mästerskap utan gi. Med gi tog Sverige ytterligare tre medaljer, ett guld och två brons.

29 mars 2010  |  Jonathan Broberg

Det blev rena rama medaljregnet över den svenska truppen som åkte till Submission Wrestling-VM i helgen. Sverige tog två guld, fem silver och ett brons i ett smått fantastiskt mästerskap utan gi. Med gi tog Sverige ytterligare tre medaljer, ett guld och två brons.

I Krakow i Polen hölls det officiella Submission Wrestling-VM. Sverige skickade dit en tio idrottare stor trupp och kom hem med elva medaljer, däribland tre nya världsmästare i Mikael Knutsson och Mats Nilsson utan gi och Anny Hammersten med gi.

Submission wrestling är en modern hybridkampsport med kast, nertagningar, balansbrytningar, positionsbrottning, svep och lås. Förenklat går idrotten ut på att tvinga sin motståndare att ge upp utan att använda sparkar eller slag.

Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Stefan Stenudd om VM-succén:
   – Vad mer kan man säga än att jag är överväldigad. En otrolig prestation, helt enkelt.

Här är Sveriges samtliga VM-medaljörer.

Resultat  utan Gi

Guld
Mikael Knutsson, herrar -110 kilo
Mats Nilsson, herrar -90 kilo

Silver
Eddy Bengtsson, herrar öppen viktklass
Christian Sandberg, herrar -75 kilo
Martin Hedenberg, herrar -70 kilo
Dusanka Bozovic, damer -65 kilo
Anny Hammarsten, damer -50 kilo

Brons
Arnela Hadzisulejmanovic, damer öppen viktklass

Resultat med Gi

Guld
Anny Hammersten

Brons
Mikael Knutsson

Brons
Arnela Hadzisulejmanovic

Text: Jonathan Broberg