Ju-jutsu-SM närmar sig

I Sollentuna utanför Stockholm stiger spänningen och förväntan just nu. Det är nämligen bara några få dagar kvar till SM i ju-jutsu hålls. De största stjärnorna är på plats, bland andra Sara Widgren som var nominerad på Kampsportsgalan härom sistens.
   – Jag ställer upp i två klasser och självklart vill jag vinna, säger hon till budokampsport.se
.

7 april 2010  |  Jonathan Broberg

I Sollentuna utanför Stockholm stiger spänningen och förväntan just nu. Det är nämligen bara några få dagar kvar till SM i ju-jutsu hålls. De största stjärnorna är på plats, bland andra Sara Widgren som var nominerad på Kampsportsgalan härom sistens.
   – Jag ställer upp i två klasser och självklart vill jag vinna, säger hon till budokampsport.se
.

På lördag är det SM i ju-jutsu. En dag med flera möjligheter. Åtminstone för en av svensk ju-jutsus största just nu – Sara Widgren.

Sara, som nyligen var nominerad till Nyheter24:s stora pris vid Kampsportsgalan, kommer att delta i två klasser under SM, båda vill hon vinna.
   – Ja, jag känner mig grymt stark i kroppen, trots att det har varit påsk.

“Grymt bra form”
När portarna öppnas till Arena Satelliten i Sollentuna på lördag är det en laddad Sara Widgren som entrar mattan.
   – Det är ju det här som man har planerat hela säsongen efter, enda sedan man lade upp säsongen har blickarna varit riktade på SM. Jag är så klart jätteladdad. Jag har haft en bra uppladdning. Den senaste veckan har jag tränat ganska lätt bara för att få igång kroppen.

Hennes egna förväntningar på SM är som tidigare nämts höga, men samtidigt vet Sara om att det är hård konkurrens om medaljerna.
   – Framför allt har jag nog störst chans att vinna i 55-kilosklassen. Men det blir tufft. Jag känner mig dock i grymt bra form och jag har bra fokus på SM, så jag hoppas att det ska gå bra.

För den som vill kommer SM-tävlingarna att direktsändas på webben. Mer information om detta finns att tillgå här.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Nacka Dojo

5
13
16