Fenomenale Widlund blev mästare också i kickboxning


För drygt en vecka sedan blev Nils Widlund svensk mästare i wushu. Nu kan han även titulera sig svenska mästare i kickboxning. Det efter en av karriärens absoluta höjdpunkter.
   – Det här kan ha varit min roligaste match hittills, säger han till budokampsport.se.

24 maj 2010  |  Jonathan Broberg


För drygt en vecka sedan blev Nils Widlund svensk mästare i wushu. Nu kan han även titulera sig svenska mästare i kickboxning. Det efter en av karriärens absoluta höjdpunkter.
   – Det här kan ha varit min roligaste match hittills, säger han till budokampsport.se.

Det var en gastkramande match. Den hade allt och lite till. Finalen i kickboxnings-sm mellan Mohammad Hassan Al-Naib och Nils Widlund.

Mohammad inledde den första ronden i ett distinkt tempo, men var taktiskt väldigt smart och undvek att falla in i Widlunds fällor.
   – Han utnyttjade verkligen mina svagheter och sabbade totalt min match inledningsvis. Jag visste att han är duktig, jag har förlorat mot honom förr, berättar Widlund.

“Unikt i Sverige”
Nils såg också lite trubbig ut under den första hälften av matchen. Han kom inte riktigt åt Mohammad som försvarade sig väl. Eller jo, ett par gånger lyckades Nils att få till ett par patenterade wushu-kast.
   – Hahaha, det var ju inte riktigt snyggt kanske. Men jag kan inte hjälpa det. Det sitter i ryggmärgen. Mohammad tog det bra efteråt, det är säkerligen något vi kommer att garva åt framöver.

Men faktum var att efter kasten kom Widlund in i matchen. Han började komma rätt in i duellerna och de snabba slagväxlingarna blev allt fler. Tillslut hade den komplette fightern Widlund tagit över matchen och på slutet fick han in den avgörande träffen som sedermera blev tungan på vågen och Widlund kunde fira sitt andra SM-tecken i två olika idrotter på en vecka.
   – Det måste ju vara unikt i Sverige. Jag undrar om någon mäktat med det förut. Men jag har jobbat så hårt för det här och nu kommer jag bara tillåta mig själv att njuta av framgångarna och efter sommaren får vi se vad som händer.

Det kommer ju ett kickboxnings-EM i Azerbaijan senare under hösten?
   – Jo, jag siktar ju dit. Men jag måste ju bli uttagen också och det bestämmer inte jag, men segern här förstärkte nog mina chanser att nå dit, avslutar han.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Mona Thun Lundkvist