Kendo-resultaten från Budo-SM


Det tävlades intensivt i Uppsala i helgen. Fem idrotter hade förlagt sina SM samlade under ett och samma evenemang – Budo-SM. Det blev finfina tävlingar också i kendons SM där en skadeförföljd favorit ändå höll hela vägen och försvarade sitt guld.

24 maj 2010  |  Jonathan Broberg


Det tävlades intensivt i Uppsala i helgen. Fem idrotter hade förlagt sina SM samlade under ett och samma evenemang – Budo-SM. Det blev finfina tävlingar också i kendons SM där en skadeförföljd favorit ändå höll hela vägen och försvarade sitt guld.

Kendo är en japansk kampsport som ursprungligen kallades kenjutsu, svärdsteknik. Den utvecklades av samurajer, främst under inbördeskrigen i Japan på 1500-talet.

Och även om vi kanske inte fick se några samurajer i Fyrishovshallen, fick vi åtminstone uppleva den bästa kendon i landet. Ett SM som bjöd på det mesta. Skadeförföljde Nils Björkegård vann sin klass rätt imponerande och visade med eftertryck att “hans” guld kommer att bli svårt att ta ifrån honom.

Här är samtliga resultat från Kendo-SM 2010

Junior
Guld Theodore Ahlén Wäsby
Silver Mikael Berkesten IK Södra
Brons Emil Emilsson Shimbukan och Jonathan Sunnerdal IK Södra

Dam
Guld Mikaela Ahlstam FSKA
Silver Michiko Komaki Wäsby
Brons Amanda Arnö IKSU och Catarina Gustavsson GAK

Herr
Guld Nils Björkegård FSKA
Silver Edde Johansson Shimbukan
Brons Erik Samuelsson IKSU och Henrik Johansson Wäsby

Lag
Guld: FSKA lag 1
Silver: Uppsala
Brons: Wäsby och Shimbukan lag 1

Text och foto: Jonathan Broberg