Sara Widgren vann junior-EM

Återväxten inom svensk ju-jutsu ser ljus ut. Det kan man lugnt konstatera efter tre medaljer i Junior-EM som avslutades under söndagen. Stockholmstjejen och den svenske mästarinnan Sara Widgren vann guld.

När Johan Ingholt för nästan ett år sedan valde att sluta tävlandet i ju-jutsu tappade Sverige en av sina största profiler genom tiderna. Men återväxten ser ljus ut.

30 maj 2010  |  Jonathan Broberg

Återväxten inom svensk ju-jutsu ser ljus ut. Det kan man lugnt konstatera efter tre medaljer i Junior-EM som avslutades under söndagen. Stockholmstjejen och den svenske mästarinnan Sara Widgren vann guld.

När Johan Ingholt för nästan ett år sedan valde att sluta tävlandet i ju-jutsu tappade Sverige en av sina största profiler genom tiderna. Men återväxten ser ljus ut.

Den fem personer starka svenska truppen som åkte till Junior-EM i Wien kom hem med tre EM-medaljer – en i varje valör.

Anton Villberg tog brons i 85-kliosklassen efter att ha besegrat en tuffing från Bosnien-Herzegovina. Anton visade upp hela sitt register, men avgjorde inte matchen förrän tolv sekunder återstod. Ett kast som resuterade i teknisk knockout.

Fredrik Widgren tävlade i U18 -73 kilo och tog sig fram till final. Där mötte han det danska löftet Jacob Hunneboll som blev lite för svår för Fredrik, som trots det kan vara mycket nöjd med en silvermedalj. Fredrik har inte ens hunnit fylla 16 år.

Fredrik kunde sedan se på när syster Sara Widgren lekte hem guldet mot norska Anna Knutsen. Sara var, trots att hon gått upp en viktklass till EM, numret för stor för norskan som inte hade mycket att sätta emot Saras fina poänggivande slagväxlingar.

Det kan även nämnas att truppens övriga två tävlande Alexander Ferm och Joakim Wallberg tog sig hela vägen till bronsmatch.

Text: Jonathan Broberg 

51
43
52