Fem medaljer på Thaiboxnings-EM

EM i Rom blev inget annat än en svensk succé. Av de åtta svenskar i truppen kom fem av dessa hem med EM-medaljer efter finfina prestationer. Elina Nilsson från Fighter Muay Thai i Göteborg kan dessutom titulera sig Europamästarinna.

Den fantastiska svenska kampsportshelgen fortsatte. Efter Ju-jutsuframgångarna i Wien följde Thaiboxningslandslaget upp med fem EM-medaljer från Rom.

31 maj 2010  |  Jonathan Broberg

EM i Rom blev inget annat än en svensk succé. Av de åtta svenskar i truppen kom fem av dessa hem med EM-medaljer efter finfina prestationer. Elina Nilsson från Fighter Muay Thai i Göteborg kan dessutom titulera sig Europamästarinna.

Den fantastiska svenska kampsportshelgen fortsatte. Efter Ju-jutsuframgångarna i Wien följde Thaiboxningslandslaget upp med fem EM-medaljer från Rom.

Elina Nilsson svarade för en enastående insats under EM och vann en smått fantastisk guldmedalj. Silver blev det till Madeleine Vall, som inför EM siktade högt och bör rimligen vara nöjd med insatsen. Malik Bah nådde också final där han dock förlorade, men ett silver även till Malik.

Sverige plockade även hem två bronspengar detta härliga mästerskap i den Italienska huvudstaden. Patrik Lövefeldt och Linn Vennergren svarade för de bedrifterna.

För tillfället är den svenska truppen på väg hem från Italien, och budokampsport.se utlovar intervjuer senare under veckan.

Text: Jonathan Broberg

2
8
10