Ju-jutsu-eliten till Ljungby i helgen


Det har varit ett mycket fint år för svensk ju-jutsu, med bland annat framgångar i internationella mästerskap. I helgen är det dags för avslutningen på säsongen, då Svenska Ju-jutsuligan och Svenska Cupen avgörs i Nordfalken Fight Cup.
   – Vi har ambitionen att bli ett av de största svenska ju-jutsuarrangemangen någonsin, utlovar Daniel Norrgård, som ansvarar för tävlingen.

1 juni 2010  |  Jonathan Broberg


Det har varit ett mycket fint år för svensk ju-jutsu, med bland annat framgångar i internationella mästerskap. I helgen är det dags för avslutningen på säsongen, då Svenska Ju-jutsuligan och Svenska Cupen avgörs i Nordfalken Fight Cup.
   – Vi har ambitionen att bli ett av de största svenska ju-jutsuarrangemangen någonsin, utlovar Daniel Norrgård, som ansvarar för tävlingen.

Nordfalken Fight Cup hålls i helgen i småländska Ljungby. En tävling där också säsongsavslutningen på Svenska Ju-jutsuligan och Svenska cupen avgörs.

Tävlingen har som mål att bli den största turneringen i svensk ju-jutsu, där hela den svenska ju-jutsu-eliten är samlad, kryddat med en del europeiska inslag.
   – Vi vill vara med och lägga ribban för svensk ju-jutsu. Det här är förhoppningsvis en start på det, säger Daniel Norrgård.

“Ett avstamp”
Men inte nog med det. Nordfalken Fight Cup kommer också att innebära en stor barn och ungdomstävling.
   – Tanken är att det ska bli ett avstamp mot en ännu mer utbredd barn och ungdomssatsning inom svensk ju-jutsu. Att tävlingen blir en inspirationskälla att börja träna och tävla i denna fantastiska sport, säger han.

Nordfalken Fight Cup har för avsikt att även sprida ju-jutsun till en bredare publik. Tack vare sponsorintäkter kommer det exempelvis att vara fritt inträde till arenan och ett 20-tal lokala och nationella utställare kommer att finnas på plats under helgen.
   – Efter tävlingarna avslutar vi säsongen med en stor bankett, där vi kommer att dela ut ett nyinstiftat pris på 1000 euro som kommer att delas på två vinnare. Priset utdelas till vinnare med hög nivå av fair play och respect of the sport. Vi ser mycket fram emot en full och stjärnspäckad ju-jutsuhelg, avslutar Daniel.  

För mer information, se www.nfc2010.se.

Text: Jonathan Broberg
Foto: www.nfc2010.se

5
13
16