Waldestål befäste sin stjärnstatus

Det har varit en stor internationell tävling i Jodo i helgen. Och de svenska framgångarna lät inte vänta på sig i den prestigefyllda German Jodo Open. I Mudanklassen segrade den svenska storstjärnan från Falkenberg, Jesper Waldestål, och Sida Yin tog hem Sandanklassen.

Naturligtvis en mycket stor bedrift av svenskarna, som budokampsport.se kommer att söka kommentarer av efter helgen.

4 juni 2010  |  Jonathan Broberg

Det har varit en stor internationell tävling i Jodo i helgen. Och de svenska framgångarna lät inte vänta på sig i den prestigefyllda German Jodo Open. I Mudanklassen segrade den svenska storstjärnan från Falkenberg, Jesper Waldestål, och Sida Yin tog hem Sandanklassen.

Naturligtvis en mycket stor bedrift av svenskarna, som budokampsport.se kommer att söka kommentarer av efter helgen.

För er som inte vet är Jodo en japansk kampsport, som skapades omkring 1605 av samurajen Muso Gonnosuke. Träningen sker i princip som parträning där en person med ett träsvärd utför olika attacker, medan den andra använder staven till försvar. Denna träning kräver självdisciplin, ökar ens rörlighet och fysiska välbefinnande, och bidrar på så sätt till en harmonisering av kropp och själ.

Jesper Waldestål var i mars nominerad till pris för årets traditionella utövare vid Kampsportsgalan och tog EM-silver i Jodo så sent som förra hösten. Jespers framgångar i Tyskland kommer säkerligen sätt avtryck även för framtiden.

Bilden föreställer Jesper Waldestål.

Text: Jonathan Broberg

7
6
11