Nordfalken Fight Challenge avslutade Svenska Ju-jutsuligan


Efter en säsong som präglats av framgångar för svensk ju-jutsu, avslutades den Svenska Ju-jutsuligan med deltävlingen Nordfalken Fight Challenge i Ljungby.

5 juni 2010  |  Jonathan Broberg


Efter en säsong som präglats av framgångar för svensk ju-jutsu, avslutades den Svenska Ju-jutsuligan med deltävlingen Nordfalken Fight Challenge i Ljungby.

Svensk ju-jutsu är på frammarsch. Det var många som trodde att Sverige skulle få svårt med generationsväxlingen i landslaget och att det skulle ta lång tid för ju-jutsun i Sverige att anpassa sig till det.

Men säsongen 2010 har bevisat precis raka motsatsen. Och framtiden ser ljus ut. När Svenska Ju-jutsuligan avslutades på lördagen med deltävlingen Nordfalken Fight Challenge fanns bland annat nyblivna J-EM-vinnaren Sara Widgren på plats.

Widgren vann, förstås
Sara tog också hem Svenska Ju-jutsuligan för damer -55 kilo. Det fullbordare en säsong för Sara som närmast varit magisk och inför kommande år ser Sara ut som svensk ju-jutsus nya fixstjärna.

Då var det jämnare att följa damernas -62-kilo. Inför avslutningen hade två tjejer chansen till ligasegern, endast en poäng skiljde Sara Svensson och Helena Hugosson åt. Matchen dem emellan blev en gastkramande tillställning där Sara Svensson snabbt tog initiativet i kampen. Hugosson fick inrikta sig på att jaga och de båda bjöd publiken i Sunnerbohallen i Ljungby på stor underhållning och dramatik.

Men Sara Svensson höll undan, trots massiv slutforcering av Hugosson och vann med 4 träffar mot 2. Därmed fightade Sara hem hela Svenska Ju-jutsuligan för damer -62 kilo.

Även om resten av dagen i Ljungby bjöd på väldigt många bra matcher, kändes det lite som att just den matchen mellan Sara och Helena var dagens klimax.

Men det blev fler vinnare i ligan denna dag och här nedan är de som efter dagens tävling kan titulera sig vinnare av Svenska ju-jutsuligan 2010.

Damer
Sara Widgren, -52kg
Sara Svensson, -62kg
Annika Lindström, 70kg

Herrar
Christian Karlsson, -62kg
Jonas Gund, -69kg
Markus Johansson, -77kg
Joakim Wallberg, -85kg

Nordfalken Fight Challenge bjöd även på andra matcher och finaler i Svenska Cupen och dessa resultat kommer publicerar senare.

Text: Jonathan Broberg

5
13
16