Svenska världsmästare i Bjj


Bragderna avlöser varandra. Svensk kampsport fortsätter att leverera världsstjärnor på löpande band och VM i Brazilan Jiu-jitsu blev, så klart, inget undantag. Sebastian Brosché är världsmästare för lilabältare efter ett magnifikt VM, där han vann VM-guld i både adult- och den öppna viktklassen. Supertalangen, 16-årige Amir Albazy, vann VM-guldet i juniorklassen för blåbältare.

7 juni 2010  |  Jonathan Broberg


Bragderna avlöser varandra. Svensk kampsport fortsätter att leverera världsstjärnor på löpande band och VM i Brazilan Jiu-jitsu blev, så klart, inget undantag. Sebastian Brosché är världsmästare för lilabältare efter ett magnifikt VM, där han vann VM-guld i både adult- och den öppna viktklassen. Supertalangen, 16-årige Amir Albazy, vann VM-guldet i juniorklassen för blåbältare.


Förutom dessa VM-guld har ytterligare tre svenskar fått medaljer. Det handlar om
Daniel Svensson, Prana BJJ, blåbälten -76 kg, Malin Johansson, Yamasaki Academt, vitbälten -69 kg och Maxine Thylin, Nacka Dojo/Dynamix, lilabälten (Adult/Level) samt i öppen viktklass. Malin och Danile tog varsin bronspeng, medan Maxine Thylin fick med sig två från Los Angeles-VM.

Det känns sjukt att jag är bästa lilabältet i världen efter tre veckor med bältet. Men å andra sidan har jag tränat BJJ som ett djur i tre år och många år judo innan det, så det känns inte helt overkligt ändå, säger Brosché till Nyheter24 från Los Angeles.

Så, totalt har svenskar i Los Angeles-VM tagit tre guld och fyra brons.

Text: Jonathan Broberg
Foto: graciemagworlds.wordpress.com

51
43
52