Brons till Jimmie Collin

Under kyokushin-EM i Barcelona, där svenskarna Fredrik Olsson och Jimmie Collin satsade mot guld, tog det dessvärre stopp för Olsson redan i kvartsfinal. Men Jimmie Collin, nominerad vid Kampsportsgalan i våras, tog en stark bronspeng.

EM i kyokushin är över för den här gången. För svenskt vidkommande blev resultatet en kvartsfinal och ett brons.

8 juni 2010  |  Jonathan Broberg

Under kyokushin-EM i Barcelona, där svenskarna Fredrik Olsson och Jimmie Collin satsade mot guld, tog det dessvärre stopp för Olsson redan i kvartsfinal. Men Jimmie Collin, nominerad vid Kampsportsgalan i våras, tog en stark bronspeng.

EM i kyokushin är över för den här gången. För svenskt vidkommande blev resultatet en kvartsfinal och ett brons.

Både Fredrik Olsson och Jimmie Collin har med sponsorers hjälp kunnat heltidssatsa mot kyokushin-EM, i förhoppning om medaljer. De båda svenskarna inledde också mästerskapet förtroendeingivande och tog sig relativt enkelt vidare till kvartsfinalerna.

Olsson ut i kvarten
För Fredrik Olsson väntade georgiern Eduard Janoshvili. En tuff motståndare som Fredrik haft bekymmer med förr och dessvärre blev det inte bättre den här gången heller för svensken. Efter en hård match blev det respass för Fredrik Olsson.

Men för hans klubbkompis Jimmie Collin gick det bättre. Jimmie, som ifjol hade ett starkt år och blev nominerad på Kampsportsgalan i mars för det, tog sig fram till semifinal där den urstarke rumänen Marius Ilas väntade.

Collin vann EM-brons
Jimmie hade på väg fram mot semin åkt på diverse småskavanker som blev ett litet hinder. Ilas visade styrka och trots att Jimmie slet och kämpade väl så bra som rumänen fick svensken se sig besegrad. Ilas vann sedan även finalen mot litauern Andzej Milevskij, vilket ytterligare visade vilken fin fighter han är.

Jimmie Collin tog i och med sitt fina brons Sveriges 29:e internationella mästerskapsmedalj inom budo och kampsport under 2010.   

Här finns hela medaljlistan från EM.

Text: Jonathan Broberg
Foto: www.keiko.se

51
43
52