Svenska Budo & Kampsportsförbundet samarbetar med Gräddö Kollo

Vad vore en sommar utan kollo? För de allra flesta är kollon det kanske mest spännande sommarnöje som finns. Svenska Budo & Kampsportsförbundet har hittat ett samarbete med Gräddö Kollo, som i år innebär att barnen på kollot får prova på kampsport.

15 juni 2010  |  Jonathan Broberg

Vad vore en sommar utan kollo? För de allra flesta är kollon det kanske mest spännande sommarnöje som finns. Svenska Budo & Kampsportsförbundet har hittat ett samarbete med Gräddö Kollo, som i år innebär att barnen på kollot får prova på kampsport.

I år fyller Svenska Budo & Kampsportsförbundet 50 år. Firandet fortsätter och nu har ett samarbete med Gräddö Kollo i Norrtälje Skärgård hittats.

Denna sommar innebär det att kollots ungdomar, som går i årskurs 1-6, kommer att få besök av svenska världsstjärnor ifrån kampsportsfamiljen. Dessa kommer under två dagar att hålla träning för kolloungdomarna, samt att delta på kollot egna aktiviteter under en kväll och natt.
   – Det ska bli jättetrevligt och spännande, säger Heidi Ljung som är Gräddö Kollos föreståndare.

SB&K först ut
Gräddö Kollo ligger beläget vackert vid Ålands hav i Norrtälje Skärgård. Kollot har bedrivits i över 30 år, men det är första gången som ett samarbete sluts med ett idrottsförbund.
   – Det är första gången vi samarbetar med ett idrottsförbund och det känns kul. Kul att prova på något nytt, även för oss ledare. Det känns som att kampsport är något för alla och det kan ju aldrig vara fel att lära sig lite självförsvar, säger Heidi.

Svenska Budo & Kampsportsförbundets kanslichef Mona Thun Lundkvist ser fram emot kollot.
   – Absolut. Jag var själv alltid på kollo när jag var liten och det var alltid roligt, säger hon.

“Innehållsrika dagar”
Flera världsstjärnor inom förbundets 22 idrotter kommer att medverka som instruktörer på kollot, däribland svenska mästaren i kickboxning light contact Anna Christensen och VM-medaljören i submission wrestling Arnela Hadzisulejmanovic.
   – Vi har fått ihop ett härligt gäng av instruktörer och barnen kommer att få två innehållsrika dagar med kampsport på schemat. Jag hoppas också att vi i kampsportsfamiljen kommer att få chansen att utmana kollot i Ultimate frisbee som brukar vara en av sysselsättningarna därute, avslutar Thun Lundkvist.

Text: Jonathan Broberg

2
8
10