Nyheter

SB&K instiftar ungdomsstipendium

Svenska Budo & Kampsportsförbundet firar 50 år i år. Nu står det klart att det firas lite extra med 50 nyinstiftade ungdomsstipendier om 1000 kronor vardera.
   - Vi vill ge ungdomar som är med i förbundet en möjlighet att fira 50 år tillsammans med oss, säger Förbundsstyrelsens Maria Mossberg.

Svenska Budo & Kampsportsförbundet firar 50 år i år. Nu står det klart att det firas lite extra med 50 nyinstiftade ungdomsstipendier om 1000 kronor vardera.
   – Vi vill ge ungdomar som är med i förbundet en möjlighet att fira 50 år tillsammans med oss, säger Förbundsstyrelsens Maria Mossberg.


Nu kan nu som är medlem i förbundsansluten klubb och är mellan 13-20 år ansöka om ungdomsstipendiet. 50 stipendiater kommer att tilldelas 1000 kronor vardera, som ett ekonomiskt stöd för träningsläger, medlemsavgift och så vidare.

Maria Mossberg tillhör förbundsstyrelsen och hon menar att stipendiet är ett led i förbundets 50-årsfirande, samtidigt som det är ett sätt att hjälpa ungdomar att fortsätta träna.
   – Grundtanken är att vi vill nå ett flertal ungdomar (13-20 år)som tränar i vårt förbund och stötta dem ekonomiskt med att till exempel gå på ett träningsläger, köpa ny utrustning, med mera. Ett litet bidrag på vägen i deras budo och kamportsresa.

Maria, kommer detta att vara en fortlöpande årlig satsning från och med nu?
   – Ja, vår intention är att fortsätta att ge ungdomar denna möjlighet framöver också. I år ger vi lite extra för att fira vårt 50 års jubileum men även nästa år hoppas vi kunna ge några ungdomar denna möjlighet.

Så här ansöker jag om ungdomsstipendiet:
1) Skriv ut och fyll i ansökningsblanketten.
2) Skicka den till Svenska Budo & Kampsportsförbundet, Ölandsgatan 42, 116 63 Stockholm. Märk kuvertet med ”Ansökan ungdomsstipendium”.

Tänk på att du måste vara medlem i förbundet och mellan 13-20 år för att kunna ansöka.

Ansökningsblanketten finner du här!

Text: Jonathan Broberg