Stefan Stenudd siar om kommande höst

Det har varit en smått fantastisk första halva av 2010 för svensk budo och kampsport. Medaljer har regnat in som aldrig förr och samtidigt kommer fler internationella mästerskap under hösten med goda svenska medaljchanser. Men hösten blir intressant med tanke på andra delar i verksamheten också.
   – Vi ska bland annat dela ut ett nyinstiftat ungdomsstipendium, samt att vi börjar arbetet mot nästa års Kampsportsgala och mycket annat, säger ordförande Stefan Stenudd till budokampsport.se.

2 augusti 2010  |  Jonathan Broberg

Det har varit en smått fantastisk första halva av 2010 för svensk budo och kampsport. Medaljer har regnat in som aldrig förr och samtidigt kommer fler internationella mästerskap under hösten med goda svenska medaljchanser. Men hösten blir intressant med tanke på andra delar i verksamheten också.
   – Vi ska bland annat dela ut ett nyinstiftat ungdomsstipendium, samt att vi börjar arbetet mot nästa års Kampsportsgala och mycket annat, säger ordförande Stefan Stenudd till budokampsport.se.

I stora drag har sommaren på förbundet redan gått förbi. Semestrarna är snart över. Nu börjar arbetet inför hösten.

Förbundets ordförande Stefan Stenudd berättar om de närmaste planerna och hur förbundet ser på det första halvåret av jubileumsåret.
   – Sommaren har varit ömsom vin och ömsom vatten. Ganska lugnt på förbundsfronten.

När han ska summera våren kan Stefan inte låta bli att minnas den 20:e mars med en varm känsla i kroppen.
   – Kampsportsgalan var ju en skön upplevelse, som vi absolut gör till en tradition. Förbundsstämman innebar stora förändringar som vi håller på att genomföra, till exempel den nya distriktsindelningen. Och på mediafronen ser vi en viss ljusning när det gäller bevakningen av våra idrotter.

Stefan, vad händer den allra närmaste framtiden?
   – Den nya distriktsindelningen fortgår med god marschfart. Vi kommer också bland annat att presentera en policy för öppen mångfald och verktyg för riskhantering. Och så är de en del spännande tävlingar på gång, såsom Combat Games i Kina om ungefär en månad, med flera deltagare från vårt förbund.

Redan nu, när året vänder så att säga, har Svenska Budo & Kampsportsförbundets idrottare kammat hem fler internationella mästerskapsmedaljer än under hela 2009.
   – Det är alldeles fantastiskt! Vi har så många sensationellt duktiga idrottare, som verkligen förtjänar större plats i media än de har fått hittills. Vi är i allra högsta grad ett rekordförbund – och det ser ut att gå bara bättre hela tiden, framför allt inom flera av våra nyare idrotter.


Therese Gunnarsson har chans på EM-medalj i höst

Detta 2010 är SB&K:s 50:e verksamhetsår, som också syntes rejält under våren. Hur det kommer att synas under hösten vet Stenudd.
   – Bland annat har vi ett stipendium som delas ut till 50 ungdomar i förbundet. Vi har fått en del ansökningar men fler är välkomna. Vi kommer också att vara närvarande på olika sätt i tävlingar och annat som sker inom förbundet under resten av året, med extra satsningar här och där.

Och när man pratar satsningar inom förbundet är Kampsportsgalan en av de stora. Redan nu inleds arbetet inför kommande års gala, som går av stapeln den 26:e mars.
   – Det känns självklart att Kampsportsgalan ska vara en årligen återkommande tradition, som vi också hoppas ska märkas alltmer även utanför våra egna led. Framför allt, dock, är det ett sätt att fira alla våra framgångsrika idrottare. Galan är till för dem.

Stefan, avslutningsvis, finns det några andra stora händelser som ni planerar för?
   – Jag har säkert glömt hälften, men exempelvis är det ett stort RF-möte i Malmö i november, där vi ska medverka tydligt, såväl för våra idrotters skull som för att försöka bidra till idrottssveriges utveckling.

Text: Jonathan Broberg