Superior Challenge intar Hovet i höst


Efter fem galor på Fryshuset är den kostymen för liten för Superior Challenge. Nästa gala blir på Hovet under det passande namnet lions den, lejonens kula. Budokampsport.se mötte arrangör Babak Morteza Aghavali för att känna på Superior-pulsen.

6 augusti 2010  |  Jonathan Broberg


Efter fem galor på Fryshuset är den kostymen för liten för Superior Challenge. Nästa gala blir på Hovet under det passande namnet lions den, lejonens kula. Budokampsport.se mötte arrangör Babak Morteza Aghavali för att känna på Superior-pulsen.

I höst återkommer Superior Challenge med sin sjätte upplaga. Galan har växt så pass mycket att man flyttar från Fryshuset till Johanneshov. Ett stort steg för både arrangören och för svensk MMA, så klart.

Babak Morteza Aghavali är mannen bakom Superior. För honom börjar dagarna bli allt mer inbokade. Även om det är ett tag kvar till galan, som går av stapeln den 29:e oktober, är det mycket som ska göras, mycket som ska planeras.
   – Jag är både nervös och förväntansfull. Det är ett stort steg för oss, även om det känns som en naturlig utveckling av galan, säger han och syftar givetvis på flytten till Hovet.

Förhandlar med stora namn
Men trots att kostymen växer är det fortfarande samma koncept som gäller för Superior Challenge.
   -Ja, vi vill matcha de främsta svenska MMA-utövarna mot utländska fighters. Vi har i höst trappat upp fightcardet ännu mer sedan vårens gala. Superior Challenge 6 – Lion’s Den är den största MMA galan någonsin i Norden.

För ett tag sedan släpptes den svenska matchningen av fightcardet, som innehåller namn som Reza Madadi och David Bielkheden.
   – Galan kommer bli oerhört spännande och de utländska namn vi förhandlar med nu är otroligt intressanta. Mer kan jag inte säga i dagsläget.

Dessa namn är klara för galan

Biljetter till galan går sedan en tid att beställa på www.ticnet.se.

Text och foto: Jonathan Broberg