Rickard Nordstrand gör comeback i Rumble of the kings

Ifjol vann Rickard Nordstrand ett världsmästarbälte vid Rumble of the kings och meddelade direkt efter matchen att det var sista stora framträdandet i karriären. Men när galan återkommer i november kommer Rickard Nordstrand att finnas med. Det säger en av arrangörerna Kasra Ashhami till budokampsport.se.
   – Rickard Nordstrand har bestämt sig för att göra en comeback och satsa hårt till hösten samt hela nästa år, säger Ashhami.

9 augusti 2010  |  Jonathan Broberg

Ifjol vann Rickard Nordstrand ett världsmästarbälte vid Rumble of the kings och meddelade direkt efter matchen att det var sista stora framträdandet i karriären. Men när galan återkommer i november kommer Rickard Nordstrand att finnas med. Det säger en av arrangörerna Kasra Ashhami till budokampsport.se.
   – Rickard Nordstrand har bestämt sig för att göra en comeback och satsa hårt till hösten samt hela nästa år, säger Ashhami.

Den 27:e november är det dags för Rumble of the kings på Hovet i Stockholm. Galan som räknas som Sveriges största kampsportsgala.

Budokampsport.se har fått tag i en av arrangörerna  Kasra Ashhami som utlovar en spännande kväll med kampsport i världsklass.
   – Novembergalan kommer att innehålla matcher som vi förmodligen aldrig mer upplever i Sverige. Årets gala kommer nog att innehålla mer dramatik och beröra fler människor än fjolårets, menar han.

Som vanligt när det gäller Rumble of the kings har Ashhami höga förväntningar på galan.
   – Mats Söderström, jag, Paolo Roberto och Peter Andersson, har alltid höga förväntningar eftersom vi själva är så kritiska och förmodligen är de som dömer våra produktioner hårdast. Att producera en gala är en typ av konst. Vi gör det inte förrän vi har något som vi vågar presentera och vara stolta för. Men när vi gör det så har vi förmodligen rivit sönder en massa skissar innan.

Rumble of the kings tog ifjol in MMA. Innan dess har man också fört in boxning och samtidigt behållit K-1, så idag är man mer av en mixgala än bara K-1.
   – Ja, det stämmer. Tidigare hette vi k-1 Scandinavia och då var lite för knutna till K-1, som i och för sig bjuder in alla olika discipliner. Men på senare år har vi även valt att satsa på olika discipliner såsom boxning, MMA och K-1. Vi har inte velat förknippas endast med en gren.

Kasra, om man tidigare aldrig varit och sett kampsport, varför ska man då besöka galan?
   – Bara för att se vad man har gått miste om hela sitt liv. (skratt) Sen är också kampsporten något man måste uppleva live. En större del av upplevelsen försvinner när man ser en match på TV. Till och med domslut kan verka annorlunda live än på TV!

Så vad kan vi förvänta oss av årets upplaga av galan?
   – Vi kommer att behålla några MMA-matcher och satsa på de som vi anser har något att hämta i större sammanhang. Vi har även hittat en sådan boxningsmatch som vi, som svenskar, kan vara stolta över. Mer info om den matchen kommer vi gå ut med senare. Inom Thai så har vi goda nyheter och det är att Rickard Nordstrand har bestämt sig för att göra en comeback och satsa hårt till hösten samt hela nästa år. Vi kommer också att lägga en del fokus, som vanligt, på tjejkampsporten med ett par matcher på världstopp nivå som också håller minst lika bra nivå som killarnas.

Rumble of the kings går på Hovet den 27:e november och biljetter till kvällen finns på ticnet.se.

Text och foto: Jonathan Broberg