Nyheter

Arnelas kamp mot klockan

Tolv svenska stjärnor åker iväg till Sportaccord Combat Games. En av dessa är BJJ- och submission wrestlingstjärnan Arnela Hadzisulejmanovic. Men för henne har Combat Games varit långt ifrån en självklarhet.
   - I våras drog jag av mig korsbandet, och min start i Combat Games var väldigt osäker då, säger hon till budokampsport.se.

Tolv svenska stjärnor åker iväg till Sportaccord Combat Games. En av dessa är BJJ- och submission wrestlingstjärnan Arnela Hadzisulejmanovic. Men för henne har Combat Games varit långt ifrån en självklarhet.
   – I våras drog jag av mig korsbandet, och min start i Combat Games var väldigt osäker då, säger hon till budokampsport.se.

Arnela Hadzisulejmanovic var på väg att etablera sig på allvar i världstoppen inom submission wrestling och för den delen även BJJ. Hon tog bland annat två bronsmedaljer vid VM i submission wrestling i våras.

Sedan kom bakslaget. På träning gick korsbandet av, i en situation som först inte verkade vara så allvarlig. Men det var den.
   – Just då kändes det som om världen gick under. Jag var arg, ledsen och uppgiven. Det kändes som om allt jag byggt upp rasade samman.

Som om detta inte vore nog grinade ironin Arnela i ansiktet då hon tätt därefter fick veta att hon var uttagen till Combat Games.
   – Det var verkligen som ett skratt rakt i ansiktet, samtidigt som det var väldigt ärofyllt.

Vad kände du när beskedet kom?
   – Självklart blev jag stolt och glad, men jag visste ju om min skada och jag hade då ingen aning om jag skulle kunna hinna med att bli rehabiliterad till detta. Men nu står jag där jag står och det känns bra just nu.

Jo, för med målmedveten träning som främst handlat om att stärka knät, har Arnela sakta men säkert blivit bättre. Idag känner hon inget, men att åka till Combat Games innebär också en viss press på att prestera.
   – Jag måste nog inse att jag redan nu, bara genom att kunna ställa upp, är en vinnare. Men sedan kommer ju tävlingsmänniskan fram och när jag är på plats finns inget annat än att gå för seger, men jag har redan vunnit på ett sätt.

Arnela har vunnit mycket genom åren. Men vid vinst i Combat Games vet hon var hon i så fall skulle placera in vinsten på meritlistan.
   – Utan tvekan högst upp. Med tanke på vad jag har gått igenom. Men det vore inte rättvist mot mig själv att tro att jag ska vinna. Det är tuffa tjejer som är på plats och jag vet inte var jag kommer att stå, tävlingsmässigt. Så det vore underbart, men jag är glad över att bara kan åka. Faktiskt.

Text: Jonathan Broberg