Fredrik Johnson om Akhtars och Öbergs prestationer

Sverige har säkrat två medaljer i thaiboxningen i Sportaccord Combat Games. Martin Akhtar stannade vid ett mycket fint brons och för Marcus Öberg väntar final mot thailändaren Dee på torsdag. Budokampsport.se fick tag i Fredrik Johnson, som är ordförande för svenska Thaiboxningsförbundet.
   – Två tävlande, två medaljer.

31 augusti 2010  |  Jonathan Broberg

Sverige har säkrat två medaljer i thaiboxningen i Sportaccord Combat Games. Martin Akhtar stannade vid ett mycket fint brons och för Marcus Öberg väntar final mot thailändaren Dee på torsdag. Budokampsport.se fick tag i Fredrik Johnson, som är ordförande för svenska Thaiboxningsförbundet.
   – Två tävlande, två medaljer. Det är så klart jätteroligt, menar han.

Fredrik är nere i Kina också i egenskap av domare och när budokampsport.se når honom är han mittemellan två matcher han ska döma. Men han drar sig ändå inte för att säga:
   – Det här är succé.

Vad Fredrik då syftar till är så klart de båda svenskarna Martin Akhtar och Marcus Öbergs framfart. Men även på evenemanget Combat Games i stort.
   – Ja, vi har pratat mycket med andra internationella förbund och redan nu pratas det om en fortsättning för spelen. Det pratas också i termer om OS-satsningar framöver. Det här har varit en jätteviktig tävling, inte bara för thaiboxningen – utan för all budo och kampsport.

“Öberg har en bra chans”
Fredrik ger också sin syn på svenskarna insatser så här långt.
   – Om vi börjar med Martin, så måste han vara nöjd med sin insats. Han räckte inte till i sin semifinal och hade det jobbigt mot en väldigt duktig thaiboxare. Men att han vann sin kvartsfinal och med det reser hem med ett brons är ett bra resultat. Marcus är ju en stjärna. Han är en tekniker utan dess like, och vi har förhoppningar inför finalen.

I finalen för han möte thailändaren Teerapong Dee, som sopade banan med storstjärnan Artur Kyshenko, och vandrade vidare till final med klara 5-0.
   – Vi trodde nog på Kyshenko i den matchen, och ska jag vara ärlig tyckte jag inte att Dee såg så märkvärdig ut innan semifinalen. Men vinner man mot Kyshenko är man absolut inte dålig. Trots tror jag att Öberg har en bra chans att ta det här, avslutar han.

Text: Jonathan Broberg