Svensk vilodag i Kina

Efter en färgsprakande gårdag där både aikido och thaiboxarna var i gång har onsdagen varit tävlingsfri för de svenska stjärnorna. Men imorgon väntar submission wrestling, Marcus Öberg går sin finalmatch och dessutom kliver kendon in i spelen.

1 september 2010  |  Jonathan Broberg

Efter en färgsprakande gårdag där både aikido och thaiboxarna var i gång har onsdagen varit tävlingsfri för de svenska stjärnorna. Men imorgon väntar submission wrestling, Marcus Öberg går sin finalmatch och dessutom kliver kendon in i spelen.

Efter gårdagens galna svenskdag, där två medaljer säkrades, och där aikidon avslutade sina uppvisningar (Ulf Hjerppe genomförde sin uppvisning trots brutna ben i foten) var onsdagen tävlingsfri för de blågula.

Däremot har submission wrestling invägning idag, inför morgondagens tävlingar och de tre svenskarna hade som väntat inga bekymmer att få vågen att visa rätt vikt.

Även Björn Kjöllerström, kickboxning, går match under morgondagen. Björn, som vi på budokampsport.se mötte för en artikel innan avresan, har tufft motstånd att se fram emot.

“Öberg har en fin chans”
Dessutom går Marcus Öbergs final i thaiboxningen imorgon runt lunch svensk tid. Öberg möter thailändaren Dee, som så överraskande gav självaste Artur Kyshenko en lektion i semifinalen. Budokampsport.se nådde för en stund sedan Fredrik Johnson, ordförande i Muay Thaiförbundet. Han vet vad Marcus ska utnyttja.
   – Ja, vi lade märke till att Dee går med högerbenet före. Marcus fick sig en liten kyss i semin, men blockerar då hans vassaste sparkar med sitt främsta ben. Det kan han utnyttja i sin offensiv sedan. Men helt klart är det ju så att thailändarna inte har skickat hit en påse jordnötter. De är här för att plocka guldmedaljer, men jag tycker ändå att Marcus har en mycket fin chans imorgon.

Hur det går i torsdagens final vet vi runt 13:30. Fram till dess finns det således en hel del annan blågul kampsport i absolut världsklass att se fram emot.

Text: Jonathan Broberg