”Öberg ser tokladdad ut”

Om bara någon timme går Skånepågen Marcus Öberg finalmatch i Sportaccord Combat Games. Öberg möter thailändaren Teerapong Dee. Budokampsport.se fick tag i Fredrik Johnson som kunde avlägga en liten rapport.

2 september 2010  |  Jonathan Broberg

Om bara någon timme går Skånepågen Marcus Öberg finalmatch i Sportaccord Combat Games. Öberg möter thailändaren Teerapong Dee. Budokampsport.se fick tag i Fredrik Johnson som kunde avlägga en liten rapport.

   – Marcus ser verkligen tokladdad ut. Han kom som vanligt sist in till invägningen i morse och vägde in på precis 71 kilo. Det ska bli oerhört spännande att se vad Marcus kan göra mot Dee, samtidigt som vi inte får glömma att hur det än går idag har Marcus redan haft stora framgångar.

Marcus väg fram till dagens final bestod av först en kvartsfinal mot sydafrikanen Bakhulule. Den vann Marcus komfortabelt med 5-0. I semifinalen var Öberg precis lika fokuserad och bjöd på en teknisk thaiboxning mot hemmahoppet Zheng Xioa Long. Marcus vann tillslut med domarsiffrorna 3-2.

Finalmotståndaren Teerapong Dee gjorde egentligen ingen glad i sin första match mot britten Craig Jose. Med nöd och näppe segrade Dee med 3-2. Därefter höjde sig thailändaren i semifinalen då han mycket överraskande vann stort mot flerfaldige världsmästaren, och kanske turneringens favorit till guldet, Artur Kyshenko med 5-0.

Om ungefär en timme vet vi hur det har gått för Marcus Öberg.

Text: Jonathan Broberg

56
48
57