Sprakande SM i shorinjikempo


Under helgen som gick var det dubbelt firande av shorinji kempo, dels hölls SM-tävlingar och dels var det starten på ett 40-års jubileum.

7 september 2010  |  Jonathan Broberg


Under helgen som gick var det dubbelt firande av shorinji kempo, dels hölls SM-tävlingar och dels var det starten på ett 40-års jubileum.


I Lisebergshallen i Göteborg var det upplagt för stor shorinji kempo-fest. Dels tävlades det i SM i embu som är namnet på idrottens tävlingsform. Och dels firades det friskt att idrotten har funnits i Sverige i 40 år.

Shorinjikempo är en japansk budoart som grundades i Japan av So Doshin 1947 och innefattar en mängd olika slag, sparkar och blockeringar samt kast, nedbrytningar, fasthållningar och svep.

Svenska mästare för svartbältare blev Alex Tilly (4 dan), Anders Magnusson (4 dan) och Viktor Karlholm (3 dan), samtliga från klubben Shorinji Kempo Stockholm Södra.
    – Vi hade kul och det är därför det gick bra och nu är vi ännu mer motiverade att sikta på EM i juni nästa år, säger Alex Tilly, huvudinstruktör i Stockholms Södra i ett pressmeddelande.

Och just EM nästa år kan bli en rolig historia för svenskt vidkommande. Åtminstone om man får tro inbjudne storheten Aosaka sensei, som inte bara dömde i SM utan också höll ett litet läger under helgen, tillsammans med en rad andra internationella stjärnor.
   – Trion (Tilly, Magnusson, Karlholm) kan mycket väl ta hem EM-guldet i Monaco nästa år, sade Aosaka sensei (8 dan), direkt efter tävlingen.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Toni Salo

0
0
0