Nu tar kickboxningslandslaget sikte på EM


Svensk kickboxning har länge och väl levererat på absolut högsta nivå. Så sent som i fjol blev det tre VM-medaljer från mästerskapen i Villach, Österrike. Om den knapp månad bär det av till Azerbaijan för Europamästerskapen, där medaljer inte alls är någon omöjlighet.

14 september 2010  |  Jonathan Broberg


Svensk kickboxning har länge och väl levererat på absolut högsta nivå. Så sent som i fjol blev det tre VM-medaljer från mästerskapen i Villach, Österrike. Om den knapp månad bär det av till Azerbaijan för Europamästerskapen, där medaljer inte alls är någon omöjlighet.


I helgen hade tre av de fyra svenska kickboxningslandslagen förberedelseläger inför EM i kickboxning 2010. EM som för Svenska Kickboxningsförbundet är uppdelat på två tillfällen – EM i K1, Lowkick och Light Contact i Azerbaijan i oktober, samt EM i Full Contact (Highkick) i Grekland i november – har nu påbörjat de sista finslipningarna inför höstens drabbningar.

Under helgens läger testades den svenska truppen hårt, i form av fysiska tester, teknisk träning, hård sparring samt förberedande EM-planering.
   – Extra spännande just i år är att det är första gången vi skickar ett K1-landslag till EM. Inom vårt moderförbund WAKO är det ju en klassisk gren, men i Sverige infördes K1 först i år. Därmed var 2010 det första året som K1 fanns med på SM och tillika tilldelades officiell SM-status av RF. Det är också som en följd av detta som vi nu har tagit ut det första K1-landslaget, och det ska bli oerhört intressant att se hur de presterar på EM. På World Cup i Österrike tidigare i år så plockade vi ju hem ett flertal medaljer, varav flera guld, säger Svenska Kickboxningsförbundets ordförande Håkan Ozan, som dessutom är tillförordnad landslagsansvarig.

Nu väntar en månad av hård förberedande träning för landslagsdeltagarna före avresan till Baku i Azerbaijan. De har fått noggranna direktiv och träningsanvisningar av sina respektive förbundskaptener och höga förväntningar är ställda.

Värt att nämna är att Svenska Kickboxningsförbundet arbetar på att tillsammans med budokampsport.se ha någon form av liverapportering från svenskarnas EM-öde.

Text: Jonathan Broberg

 

51
43
52