Stort intresse för Superior – som skippar ring och kör bur

Med mindre än månaden kvar till Superior 6 Lions Den, är det bråda dagar. Fightcardet ser på förhand ut som galans starkaste någonsin och matchen mellan Hansen och Aziz ger eko även i USA. Dessutom släppte arrangören nyheten om att Superior övergår till ”full size” bur.

1 oktober 2010  |  Jonathan Broberg

Med mindre än månaden kvar till Superior 6 Lions Den, är det bråda dagar. Fightcardet ser på förhand ut som galans starkaste någonsin och matchen mellan Hansen och Aziz ger eko även i USA. Dessutom släppte arrangören nyheten om att Superior övergår till ”full size” bur.

Den 29:e oktober är det dags för den sjätte upplagan av Superior Challenge. Galan lämnar Fryshuset för Hovet. Nu står det även klart att man också lämnar ring och tar in ”full size” bur.

Fightcardet ser onekligen intressant och en match sticker ut alldeles särledes: matchen mellan Joakim Hansen och Usama Aziz har gett eko hos stora sherdog.com, som klassar matchen som tredje mest intressanta MMA-matchen i världen under oktober.
   – Det visar att Superior tagit ett stort kliv framåt, igen. Galan har kanske det bästa fightcardet någonsin i Europa, förutom UFC då. Och att vi tar in bur är dels för att det är tryggare rent säkerhetsmässigt för utövarna, samt att vill man hålla internationell klass så är bur att föredra framför ring. Helt klart, säger arrangör Babak Morteza Aghavali till budokampsport.se.

Galan hålls den 29:e oktober och biljetter köper du via ticnet.se.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52