Björn Kjöllerström siar om truppen inför kommande EM

Det blir inget EM för en av Sveriges största kickboxningsprofiler den här gången. Björn Kjöllerström får uppleva EM på hemmaplan istället. Men med pennan tar han sig ändå ton och ger sitt omdöme om k-1 och FCLK-truppens medaljchanser.

7 oktober 2010  |  Jonathan Broberg

Det blir inget EM för en av Sveriges största kickboxningsprofiler den här gången. Björn Kjöllerström får uppleva EM på hemmaplan istället. Men med pennan tar han sig ändå ton och ger sitt omdöme om k-1 och FCLK-truppens medaljchanser.

Caroline Ek (Västerås) -65 K1
“Sveriges största guldhopp. Ingen vill möta Carro, inte ens killarna i hennes egen vikt. Carro är en av de få kvinnliga fighters som verkligen slår som en karl och då menar jag inte vilken karl som helst utan en topptränad karl. I senaste SM hoppade motståndarna av en efter en i Carros första kategori vilket gjorde att hon fick byta från K-1-regler till FCLK och där kanske tog det lite väl lugnt mot den enda motståndaren som vågade ställa upp. Carro kanske inte gått så många matcher som hon skulle behöva den senaste tiden, men har gått proffsmatch i Lund den 25:e september som hon vann och är klar för en match i Rumble of the kings på Hovet i november.”
Medaljchans:


Therese Gunnarsson (Helsingborg) -52 K1
“Therese är Sveriges ett av de största medaljhoppen och jag blir faktiskt förvånad om hon inte tar medalj. Therese har gått många matcher sedan sina VM-medaljer i både FC och FCLK. Vad sägs om guld i SM i thaiboxning, guld i SM i kickboxning, guld i World Cup i kickboxning och guld i NM i thaiboxning? Skåne-Tessan har gått från klarhet till klarhet och klarar hon bara av att hålla nerverna i styr innan matcherna, får sova ordentligt och inte äter för mycket godis efter invägningen så kan det bli ett välförtjänt guld.”
Medaljchans:

Emma Hell Löfgren (Stockholm) -60 K1
“Emma ska göra sin landslagsdebut men har ändå mycket rutin med tanke på att hon har tillgång till landslagets förbundskapten Hayes Jemide flera gånger i veckan. Emma kommer att vara väl förberedd och visa att man kan ha muskler, kondition och snabbhet med en kost som består av “Vegan Power”. I damernas viktklasser brukar det vara tre matcher till final. Om det medtagna förrådet av vetegroddar räcker så långt vet jag inte, men chansen finns där. Vem vill förresten gå in i ringen med någon som heter ”Hell” i efternamn?”
Medaljchans: 
 

Elin Eriksson (Eskilstuna) -60 FCLK
“Efter att tävlat framgångsrikt i LC har Elin tagit beslutet att även tävla i FCLK och gjorde det framgångsrikt på senaste SM. Elin som är polis till vardags kommer säkerligen att följa alla regler men göra allt för att visa att ”kårandan” och kollegornas stöd räcker ända från gnällbältets centrum Eskilstuna hela vägen till Azerbadjan.”
Medaljchans:


Nils Widlund (Stockholm) -63,5 FCLK
“Landslagets lilla ”Super Star” som efter otaliga vinster i K-1, thaiboxning, kickboxning och kung fu ändå aldrig lyckas övertyga fighters om hur bra han är. När det är match så blir det ofta ett par kast som endast är tillåtet i kung fu, men eftersom Nisse ser så snäll och oskyldig ut ger domaren nästan alltid bara varningar. Det tar för lång tid för motståndaren att inse att Nisse inte är den där tönten som han stoppade i toan i mellanstadiet (i alla fall inte i ringen) och när han kommit på det så är matchen slut och Nisse brukar ha vunnit. Nisse kan gå hela vägen under EM och om tränaren Hayes klarar att hålla honom borta från Fanta med rosévin samt tillhörande småtjejer så ser det ljust ut.”
Medaljchans:

Farzad Rangrazian (Stockholm) -60 FCLK
“Vikt? Invägning varje dag? Problem? Det blir jobbiga timmar i bastun för Farzad som troligtvis kommer behöva vara med på många invägningar för att ta guld. Om han blir återhämtad efter bastun kommer han verkligen ha nytta av sin naturliga vikt på ca 67kg. Farzads smeknamn ”need 4 speed” säger en hel del, killen har fart och han har det i hela matchen. Det blir jobbigt att väga in alla gånger men så länge han kommer ihåg att chips och kakor smakar mycket bättre med en medalj runt halsen så kommer Farzad att köra lika fort i ringen som han gör i sin sportbil. Farzad är snygg, singel och helt övertygad om att en EM-medalj skulle hjälpa honom att äntligen träffa en tjej.”
Medaljchans:

Mohammad Hassan Al-Naib (Malmö) -63,5 K1
“63,5kg är inte mycket med tanke på Mohammads imponerande längd. Han är nästan 180cm och har en imponerande boxning. I senaste VM höll axeln inte i alla matcher vilket har varit hans akilleshäl under karriären. De långa armarna och de höga knäna kan ställa till det för många fighters. Om Axeln håller och boxningen fungerar så finns det en chans för medalj.” 
Medaljchans:

Björn Johansson (Stockholm) -71K1
”Böna” har inte gått många matcher men har tränat under många år och är orädd i sin fightingstil och har en imponerande clinch som många kickboxare saknar. Med sina 31 år är han landslagets äldsta utövare men han är ung i sinnet och kan ställa till det för motståndare som sugs in i clinchen och fastnar där. Det här kan bli Bönas sista chans att ta en internationell medalj och han har tränat massor och kommer att lägga in en ordentlig slutspurt i sin träning tillsammans med presidenten för WAKO Sverige Håkan Ozan som håller ögonen på honom.”
Medaljchans:

Malik Sellam (Malmö) -75 K1
“Att ge allt är en sak som skiljer de flesta från Malik. Malik kan ge allt och tvekar inte att göra det. Att ta medalj i -75Kg innebär MINST tre matcher och brukar vara den viktklassen med flest deltagare. Om man inte ger allt så kommer man inte att vinna. Alla som var med på det senaste landslagslägret vet att Malik kör tills kroppen säger ifrån. Ett silver i World Cup från i våras, samt ett sm-guld från i maj visar att det gått bra den senaste tiden.”
Medaljchans:

Hayes Jemide och Kim Möller, Förbundskaptener
“Två riktigt härliga killar med stora hjärtan som man tycker om och litar på. Tränare som har gått matcher själva och vet hur jobbigt det kan vara innan match ibland. Att den ena pratar med munnen full av gröt och den andra snarkar så hela hotellet skakar är sånt man får ha överseende med. Gubbarna kommer ha väldigt jobbigt att hålla koll på snorungarna som älskar att fuska med vikten och ställa till med hyss som får Emil i Lönneberga att verka som en korgosse. Lycka till och se till att hämnas ordentligt på dom tävlande, men gör det EFTER tävlingen.”

51
43
52