Galatempen innan festerna börjar

Det har hänt en hel del när det gäller presentationer av galorna som kommer under hösten. Flera tunga namn har offentliggjorts och klart är att det på pappret ser ut som kanske det mest intressanta galaåret hittills. Budokampsport.se har galaguiden klar.

De tre stora galorna, Superior Challenge, Rumble of the kings samt The Zone kommer som aldrig förr att engagera kampsportsfans. Vi har kartlagt galornas hittills presenterade fightcard.

21 oktober 2010  |  Jonathan Broberg

Det har hänt en hel del när det gäller presentationer av galorna som kommer under hösten. Flera tunga namn har offentliggjorts och klart är att det på pappret ser ut som kanske det mest intressanta galaåret hittills. Budokampsport.se har galaguiden klar.

De tre stora galorna, Superior Challenge, Rumble of the kings samt The Zone kommer som aldrig förr att engagera kampsportsfans. Vi har kartlagt galornas hittills presenterade fightcard.

Superior Challenge, 29:e oktober på Hovet
För första gången tar galan steget både från Fryshuset till mäktiga Hovet, men också från ring till bur. Arrangörerna har jobbat hårt på att få till ett intressant fightcard där svenska storheterna trots alla namn ändå får bli Reza Madadi, David Bielkheden och Usama Aziz. Utländska namnen låter sig inte nedslås så enkelt heller. Joachim Hansen, Daniel Acacio och Thales Leites (ersättare för Bustamante) är namn som både inger respekt, men också tillför otrolig rutin.

Värt att notera är att galan även, likt senast, innehåller en dammatch. Hanna Sillén ställs denna gång mot Maiju Kujala i vad som skulle kunna kallas finnkampen.

För fullständigt fightcard, se här.
Biljetter inhandlas enklast hos ticnet och SB&K:s medlemmar har 15 % rabatt, via denna länk.

budokampsport.ses galatermometer:

The Zone – Warriors, 27:e november, Lisebergshallen
Trots tappet av forne brottarstjärnan Eddy Bengtsson fortsätter The Zone med sin idé. Victor Cheng, Martin Fouda och MMA-ordföranden August Wallén har alla gått intressanta matcher förr – och är klara igen. Dessutom har man lockat världsmästaren i Submission Wrestling Mats Nilsson till galan, vilket blir fascinerande. The Zone har helt klart sin nisch och man vet på förhand vad man får – en gala av klass i skön inspirerande miljö inför en mycket hängiven publik.

För mer information angående The Zone, se här.
Biljetter inhandlas via ticnet.

budokampsport.ses galatermometer:

Rumble of the kings, 27:e november, Hovet
Den enskilt största kampsportsproduktionen i Sverige just nu. Galaarrangörerna är noggranna i allt som härrör galan och det kommer utan tvekan att bli en häftig upplevelse på Hovet den 27:e. Amerikanske giganten Bob Sapp kommer till stan för match mot Jörgen Kruth. Först var tanken att matchen skulle gå i MMA-regler, men efter samtal med arrangören står det klart att detta ändras till K-1. Marcus Öberg, årets kampsportare 2009, möter Arthur Kyshenko i en match det kommer att spraka om. Även budokampsport.ses bloggare Caroline Ek går match på galan, då hon ställs mot Magdalena Kowalczyk.

VBC-titelmatchen i boxning, där svenska Frida Wallberg ges möjligheten till ett titelbälte är enormt stort.

För mer information och biljettköp, se www.k-1.se och ticnet.

budokampsport.ses galatermometer:

Text: Jonathan Broberg
 

51
43
52