Eks guld – tionde guldet och 40:e medaljen


Frågan är om det finns något förbund i Sverige som kan stoltsera med 40 internationella mästerskapsmedaljer under ett och samma år. För när Caroline Ek tidigare idag vann EM-guldet i kickboxning i Baku innebar det sammantaget SB&K-idrotternas tionde guldmedalj under 2010.

22 oktober 2010  |  Jonathan Broberg


Frågan är om det finns något förbund i Sverige som kan stoltsera med 40 internationella mästerskapsmedaljer under ett och samma år. För när Caroline Ek tidigare idag vann EM-guldet i kickboxning i Baku innebar det sammantaget SB&K-idrotternas tionde guldmedalj under 2010.

   – Helt fantastiskt, och under detta 50-årsjubileum också. Vi alla inom kampsportsfamiljen ska självklart sträcka på oss lite extra för det, säger Kanslichef Mona Thun Lundkvist.

Vill du veta vilka som tagit medaljer hittills, klicka då på vår medaljometer som ligger till höger på hemsidan.

Text: Jonathan Broberg

5
13
16