Nyheter

SB&K:s nomineringar till Idrottsgalan 2010


Svenska Budo & Kampsportsförbundet har nominerat idrottare till den svenska Idrottsgalan 2010. Galans år sträcker sig mellan november 2009-november 2010.
   - Det har sannerligen inte varit ett enkelt uppdrag att välja kampsportare till det här, vi har ju 40 internationella mästerskapsmedaljer under året och många andra fina prestationer, säger Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Stefan Stenudd.


Svenska Budo & Kampsportsförbundet har nominerat idrottare till den svenska Idrottsgalan 2010. Galans år sträcker sig mellan november 2009-november 2010.
   – Det har sannerligen inte varit ett enkelt uppdrag att välja kampsportare till det här, vi har ju 40 internationella mästerskapsmedaljer under året och många andra fina prestationer, säger Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Stefan Stenudd.

2010, förbundets 50:e verksamhetsår, har varit exceptionellt framgångsrikt. Flera fantastiska ögonblick har det blivit och faktiskt har det vid ett par tillfällen skrivits svensk idrottshistoria under året.

Ur det perspektivet har förbundet inte haft någon enkel, men tämligen angenäm, uppgift att skicka nomineringar till Idrottsgalan.
   – Vi har otroligt många begåvade utövare inom våra idrotter. Det är en fröjd att vara ordförande i detta förbund, säger Stenudd.

Här är SB&K:s nominerade:

Årets främsta kvinnliga idrottare
Anny Hammarsten, submission wrestling
Caroline Ek, Kickboxning

Årets främste manlige idrottare
Rickard Nordstrand, thaiboxning
Marcus Öberg, thaiboxning

Årets främsta idrottslag
Jodolandslaget, jodo

Årets främsta ledare/tränare
Urban Aldenklint, aikido

Årets främsta nykomling
Amir Albazi, BJJ

Årets främsta prestation
Alexander Gustafsson, MMA
Caroline Ek, kickboxning

Text: Jonathan Broberg
Foto: Hamid Shokatyan