Superior satte svenskarna på prov


Det var en helkväll på Hovet. En kväll som gav en fingervisning om hur bra svensk MMA egentligen är. Visst saknades ett och annat svenskt toppnamn, men annars var det en stark uppsättning.

31 oktober 2010  |  Jonathan Broberg


Det var en helkväll på Hovet. En kväll som gav en fingervisning om hur bra svensk MMA egentligen är. Visst saknades ett och annat svenskt toppnamn, men annars var det en stark uppsättning.


Hovet hade bara kvällen innan haft hockey på schemat, men under fredagen var det en helt annan publik som fyllde upp den anrika arenan.

Superior Challenge lockade uppskattningsvis runt 5000 personer, som skapade en härlig inramning och gav ytterligare stjärnglans till galans redan många storstjärnor.

Kvällen inleddes med finaler från Kimura Talent, där Nicklas Bäckström vann mot Simon Sköld. Domslut fick sedan skilja på Andreas Ståhl och Niclas Danielsson.

I kvällens tredje kamp lyckades Danny Mitchell få upp ångan efter en svår inledning och vann över Nicholas Musoke i den andra ronden, då matchen bröts.

David Aranda vann över Navid Yousefi, matchen tog slut i den första ronden.

Den forne kung fu-stjärnan Hanna Sillén har ju sadlat om. I våras proffsdebuterade hon och vann. Det gjorde hon också mot Maiju Kujala. Sillén har därmed två raka segrar.

Linton Vassel gjorde Matti Mäkeles kväll jobbig under de två inledande ronderna. Men Mäkele svarade för en magnifik tredje rond och med mindre än minuten kvar kom avgörandet.

Hamid Corassani fick en jämn och hård match mot tuffe Graham Turner. Hamid var dock lite bättre och vann på domslut.

Magnus Cedenblad fortsatte sin fina svit med att neutralisera Allen Love. ”Jycken” visade hjärta och var den bättre av de två.

Assan Njie fick tidigt matchen mot Sean Salmon dit han ville och behövde inte mer än en minut för att vinna.

Papi Abedi visade styrka och god teknik och fick in en giljotin som avgjorde mot Nathan Schlouteren.

Tor Troeng skulle gå karriärens hittills svåraste match mot brassen Thales Leites. Norrlänning höll ihop det hyfsat, men när det vankades markposition och brottning var Leites den bättre och vann på rear naked choke i den andra ronden.

Reza Madadi skickade upp ett koppel dansöser in i buren till ingången. Och när väl matchen mot Carlo Prater var igång visade Reza vilken fin fighter han är. Visst, segern fick Madadi verkligen jobba hårt för, men var likväl den något bättre av de båda.

David Bielkheden gjorde en intressant start mot Daniel Acacio. Efter en trög inledning tog Bielkheden över helt och forcerade ursinnigt på slutet. Många menade att han till och med kom förbi Acacio, men svensken förlorade ändå på domslut efter en jämn tillställning.

Kvällens sista match var på förhand den mest upphaussade. Det nordiska toppmötet mellan Usama Aziz och norske superstjärnan Joachim Hansen. Aziz hände med hyggligt under den första ronden, men i den andra vann så Hansen efter att effektivt fått in en armbar.

Som helhet bjöd kvällen på stor underhållning där de svenska inblandade visade överlag stort hjärta och det blev verkligen en kväll att minnas.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Mona Thun Lundkvist, bild från Superior 5

51
43
52