Hugossons tips inför Ju jutsu-VM

VM i ju jutsu inleds i helgen. VM hålls detta år i S:t Petersburg i Ryssland och sex svenska idrottare stor är landslagstruppen. Budokampsport.se har med hjälp av Svenska Ju jutsufederationens informatör Helena Hugosson granskat truppens medaljchanser under VM.

24 november 2010  |  Jonathan Broberg

VM i ju jutsu inleds i helgen. VM hålls detta år i S:t Petersburg i Ryssland och sex svenska idrottare stor är landslagstruppen. Budokampsport.se har med hjälp av Svenska Ju jutsufederationens informatör Helena Hugosson granskat truppens medaljchanser under VM.

Truppen

Damer
Sara Widgren, – 62 kg
Veronica Kumlin, – 70 kg
Norma Jansson, – 55 kg

Herrar
Christian Karlsson, – 62 kg
Alexander Ferm, – 69 kg
Markus Johansson, – 77 kg

Det här tror Helena Hugosson:

Sara Widgren, -62 kg
”Sara Widgren är ett av Sveriges stora VM-hopp trots att det är hennes riktiga mästerskapsdebut på seniornivå. Med både junior-VM och junior-EM-guld har hon dock visat prov på att vara bäst när det gäller och dessutom följt upp med medaljer på höstens tävlingar. Guld blir svårt men definitivt medalj.”
Medaljchans:


Veronica Kumlin, -70 kg
”Sveriges säkra guld? Veronica vann German Open och kom tvåa på European Open Championship tidigare i höstas och har flera mästerskap bakom sig med medaljer även där. Tjejen har rutin, vinnarskalle och kommer att gå hela vägen på sitt mästerskap. Dessutom ryktas det om att de tär hennes sista mästerskap så då finns det nog extra mycket lust till att kriga till sig ett guld som kröning på karriären.”
Medaljchans:

Norma Jansson, -55 kg
”Minsta kvinnan i truppen som gjort en fantastisk rehab och comeback efter en tuff knäskada. Har precis varit utanför pallen i årets internationella tävlingar men kan med rätt lottning och en bra dag ta sig till medaljstrider. Största hoten är motståndare som Norma har slagit tidigare så chansen är stor att hon slår till igen. Hårt.”
Medaljchans:


Christian Karlsson, -62 kg
”Christian är en ung och lovande kille som inte riktigt klivit fram hela vägen tidigare. Han är fortfarande under utveckling och för varje tävling presterar han bara bättre och bättre. Men viktklassen innehåller många vassa namn från Tyskland, Frankrike och Ryssland och det kommer bli en tuff fight för att ta sig till matcher om medaljer. Tar Christian sig till en bronspeng är det en suverän prestation!”
Medaljchans:

Alexander Ferm, -69 kg
”Även han en ung talang med mestadels rutin och erfarenhet från juniorsammanhang. Alex går kanske sin sista tävling i denna viktklass innan han kliver upp och frågan är hur tuff bantning han har behövt göra inför VM. Dessutom har Alex dragits med en ryggskada en längre period och inte riktigt kunnat ladda som han velat under sommaren och hösten. Förhoppningsvis kommer hans krigarhjärta fram och ingen ryggskada ligger honom i fatet till helgen. Förmodligen blir det ett mästerskap för att se och lära, för att han är ett framtidsnamn råder inget tvivel om. Möjligen match om brons.”
Medaljchans:


Markus Johansson, -77 kg
”Markus gör sitt första stora mästerskap och skulle antas vara nervös. Han verkar snarare vara lugnet själv och förhoppningsvis kan det psyka ut hans motståndare som förmodligen har mer att bevisa. Markus har bra tekniker men en bit kvar till den absoluta toppen. Kanske inte en medalj av ädlare valör men match om brons är inte otroligt!”
Medaljchans:

 

51
43
52