Kruth tämjde The Beast på Hovet


Rumble of the kings är över för den här gången. Men vilken kokande kväll det blev, om än med ett litet abrupt slut.

27 november 2010  |  Jonathan Broberg


Rumble of the kings är över för den här gången. Men vilken kokande kväll det blev, om än med ett litet abrupt slut.


Den gamla Isstadion Johanneshov, numera nämnt till Hovet, var kvällen till ära åter centrum för kampsport. Och det blev en storartad kväll inför utsåld salong.

Och så här gick det.

I kvällens första match vann Alex Tobiasson-Harris mot Meran Zangana på poäng. Matchen var en förmatch i K-1 för -75 kg.Sillén vann igen

Hanna Sillén, som senast vann på Superior, följde upp den segern med att vinna igen. Amerikanska Leah Melnychuk hade inte mycket att sätta till och Sillén vann på rear naked choke.
   – Jag ville inte dra ut på det för länge, log Sillén till budokampsport.se efter segern.

Martin Akhtar vann en fin match mot Peyman Shahrokni med domarsiffrorna 2-0. Akhtar fortsätter med det att ha ett bra 2010.

I MMA vann Malik Arash Mawlayi mot Carlos Prada efter en kanonad av slag, där domaren tillslut stoppade matchen.

Dzhabar Askerov från Dagestan vann enkelt över japanen William Sriyapai.

Frida Wallberg vann WBC-titeln i proffsboxning mot Olivia Gerula.

Catalin Morosanu från Rumänien var fullständigt överlägsen Gary Goodridge från Trinidad och Tobago.

Kyshenko vann över Öberg

En av kvällens mest intressanta matcher på förhand var den mellan Artur Kyshenko och Marcus Öberg. Det ukrainska fenomenet startade i ett ursinnigt tempo och höll det under större delen av matchen. Marcus Öberg, utsedd till 2009 års kampsportare, gjorde ingen dålig match. Bekymret för den ödmjuke teknikern från Skåne var bara att Kyshenko helt enkelt var för bra och vann med 3-0 i domarsiffror.

Rickard Nordstrands comeback mot tjecken Jiri Zak var även den haussad på förhand. Och Nordstrands entre var underhållande. Till toner av Karlsson på taket gick Nordtrand in tillsammans med Markoolio. Trots det dröjde det fram till den sista ronden innan matchen tog fart på allvar. Nordstrand visade dock mest och var bäst och vann tillslut med domarsiffrorna 3-0, vilket givetvis accentuerar epitetet ”Världens bästa Rickard”, som ju Markoolio sjöng om.Joakim Engberg mötte amerikanen Richie Whitson i MMA. Engberg svarade för en mycket fin första rond, men ju längre matchen led desto mer kom Whitson tillbaka och i den tredje ronden avgjorde amerikanen.

Ett knä räckte för Kruth
Men matchen som det verkligen har snackats om överallt hade arrangören strategiskt placerat till sist. Bob ”the beast” Sapp mot Jörgen Kruth. Inför en dynamisk stämning äntrade de båda ringen. Sapp inledde på sedvanligt manér med att tokrusa mot Kruth, som dock elegant gled ur amerikanens grepp flera gånger om. Och efter bara 1.28 in i första ronden kom det tvära avgörandet.Kruth fick in ett tillsynes inte så märkvärdigt knä, som emellertid fällde Sapp och hans team kastade snabbt därpå in handuken till publikens stora förtret. Matchen som de flesta mest hade sett fram emot var slut nästan innan den ens hade börjat. Så klart är det en meriterande seger till Jörgen Kruths redan imponerande CV.

Text och foto: Jonathan Broberg
 

5
13
16