Senaste nytt från Thai-VM: Så har det gått för dagens svenskar

Thaiboxnings-VM i Bangkok är i full gång och nio svenskar av truppens 23 har varit i farten under dagen. Med blandade resultat.

28 november 2010  |  Jonathan Broberg

Thaiboxnings-VM i Bangkok är i full gång och nio svenskar av truppens 23 har varit i farten under dagen. Med blandade resultat.

Först ut av svenskarna var Viet Hoang som förlorade mot kazakstaniern Zhanibek Sadvakassov i en jämn match med högt tempo.

I b-klass tog Ulf Byman en skön första seger i turneringen över Siarhei Skiba från Vitryssland.

Giang Hoang stötte på patrull i form av iraniern Momeni Hassem, som vann en hård kamp dem emellan.

Inte gick det bättre för Rodrigo Oyanedel, som också fick iranskt motstånd i sin debutmatch. ”Rodde” förlorade på poäng.

Men vann, det gjorde Therese Gunnarsson. Therese fick en svår lottning mot Marcela Soto från Paraguay. Men skånskan svarade för mycket fin boxning, framför allt, som lade grunden till den komfortabla 3-0-segern. Nästa motståndare för Gunnarsson blir spanjorskan som vann Combat games tidigare i somras.

Fredrik Svensson övertygade stort i sin match mot Rafael Medina Estevez. Svensson fick i andra ronden in ett knä som Estevez inte rapade sig från och svensken vann på K.O.

Tobias Alexandersson förlorade ukrainske Vitalii Nikiforov. Matchen inleddes trögt för Alexandersson, som emellertid reste sig men Nikiforov vann med 3-0.

Magnus Bonde vann över Henrikas Viksraitit från Litauen. Det blev 3-0 till Bonde.

För Madeleine Vall blev det dock förlust mot Alena Muratova från Vitryssland. Muratova var starkare och vann klart med 3-0.

Mer om VM kan du även följa på Thaiboxnings förbundets hemsida.

Text: Jonathan Broberg

5
13
16