Elina Nilsson om VM-finalen: “Känns enormt tufft”

4 december 2010  |  Tony Svensson

Elina Nilsson hade guld i sikte då hon som sista tävlande svensk på VM klev in i ringen i Bangkok. Enda hindret till VM-guldet var motsåndaren från Turkiet, Nurhayat Hicyakmazer. Nilsson stred emot väl, men räckte inte riktigt till.
   – Jag hade verkligen velat vinna, säger Elina Nilsson nedstämt till budokampsport.se.


Det blev inget guld den här gången för Elina Nilsson från Göteborg. Turkiskan Nurhayat Hicyakmazer blev för svår för svenskan, som emellertid bjöd upp till dans.

Trots det var besvikelsen påtaglig efter finalförlusten. Taktiken som Elina tillsammans med coach August Wallén hade lagt upp fungerade, men det var tron på sig själv – tron på att hon verkligen kunde vinna som sviktade lite.
   – Allt kändes jättebra inför matchen. Jag hade laddat väl, kände mig stark i kroppen. Men när jag kom in i ringen försvann den bra känslan. Det blir så ibland, det låser sig liksom, säger hon.

“Grymt bevsiken just nu”
Nu var turkiskan inte vilken motståndare som helst heller. Med över 400 matcher på kontot var hon både den kanske mest rutinerade men även svåraste motståndaren Elina stött på.
   – Hon var väldigt skicklig. Jag stod hela matchen ut och det kändes som att hon var bättre på att utnyttja sina chanser än vad jag var.

På det stora hela har Elina Nilsson gjort ett mycket bra VM. Inte minst med tanke på att hon för bara drygt en vecka sedan blev påkörd av en bil.
   – Jag känner mig grymt besviken just nu, men kanske kommer det kännas bättre längre fram. Jag vann trots allt ett silver.

När Elina i nästa vecka kommer hem startar ett nytt äventyr för henne. Hon ska nämligen flytta i början av januari.
   – Det stämmer. Jag ska börja studera i Stockholm så det blir att packa ihop och flytta från Göteborg. Det blir ju en stor omställning så klart, men väldigt roligt. Jag måste hitta en klubb bara.

Galaförlag i Frankrike
Efter VM-framgångarna lär väl det inte bli en allt för svår uppgift, kan tyckas. Och Elina har även fått erbjudande om matcher utomlands.
   – Ja, jag fått förslag på galamatch i Frankrike bland annat. Det är kul att man blir uppmärksammad och vi får se vad som händer i framtiden.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52