Så gick det i BJJ-SM

Historiens första Svenska Mästerskap i BJJ hölls under helgen i Helsingborg. Det blev en tävling där många stora namn plockade medaljer. Bland andra orföranden Pilo Stylin, submission wrestlingstjärnan Anny Hammarsten och MMA-proffset Victor Cheng.

13 december 2010  |  Jonathan Broberg

Historiens första Svenska Mästerskap i BJJ hölls under helgen i Helsingborg. Det blev en tävling där många stora namn plockade medaljer. Bland andra orföranden Pilo Stylin, submission wrestlingstjärnan Anny Hammarsten och MMA-proffset Victor Cheng.

Helsingborg var i helgen smockat av brasilianska influenser, när SM i BJJ för första gången i historien skulle avgöras.

Bjj är en grapplingstil, vilket innebär att man inte använder sig av slag eller sparkar utan istället fokuserar på att med ledlås och strypningar vinna över sin motståndare. Grundtanken är att få ner sin motståndare på marken, kontrollera motståndaren där och på så sätt få denne att ge upp, men vinster kan också ske på poäng.

Helgens SM bjöd på en hel del trevliga matcher och under länken finner ni samtliga medaljörer.

5
13
16