Landslagsledare tackar för sig


VM i ju jutsu blev det sista officiella uppdraget för landslagscoach Martin Ingholt samt för assisterande landslagscoach Linda Lindström. Även sjukgymnasten Lena Larsson lämnar ju jutsulandslaget.

15 december 2010  |  Jonathan Broberg


VM i ju jutsu blev det sista officiella uppdraget för landslagscoach Martin Ingholt samt för assisterande landslagscoach Linda Lindström. Även sjukgymnasten Lena Larsson lämnar ju jutsulandslaget.


Martin Ingholt, bror till Johan Ingholt, väljer att kliva åt sidan. Han var den som byggde upp landslaget inför hemma-VM 2008, där Sverige gjorde succé. Ingholt är utan tvekan en av Sveriges mest betydande landslagscoacher.

Ingholts assisterande coach, Linda Lindström, kliver även hon åt sidan. Tillsammans med Ingholt har dessa två sett till att Sverige genomfört många fina mästerskap. Det står också klart att sjukgymnasten Lena Larsson lämnar landslaget.

I skrivandets stund är det inte klart med ersättare för någon av dessa och Ju jutsu Federationen skriver på sin hemsida att den processen kommer att behandlas under vintern och presenteras under våren.

Text: Jonathan Broberg
Foto: jujutsu.budo.se

51
43
52