Widlund satsar på triss i guld under 2011

Med snart bara veckan kvar till kvalet i SM i thaiboxning råder det fullt fokus för Nils Widlund. Wushustjärnan som ifjol även vann SM i kickboxning, siktar nu på en klassisk trippel: tre SM-guld under samma år i tre olika idrotter. Första försöket, thaiboxning, är kanske också det tuffaste.
   – Det är grym kvalitet i min viktklass, det blir en härlig utmaning, säger han till budokampsport.se.

3 februari 2011  |  Jonathan Broberg

Med snart bara veckan kvar till kvalet i SM i thaiboxning råder det fullt fokus för Nils Widlund. Wushustjärnan som ifjol även vann SM i kickboxning, siktar nu på en klassisk trippel: tre SM-guld under samma år i tre olika idrotter. Första försöket, thaiboxning, är kanske också det tuffaste.
   – Det är grym kvalitet i min viktklass, det blir en härlig utmaning, säger han till budokampsport.se.

Nils Widlund söker konstant efter nya utmaningar. Han brinner fortfarande allra mest för sin sanshou men där är konkurrensen i Sverige inte tillräcklig.

Det fick till följd att Widlund under fjolåret provade lyckan även i kickboxning. Han vann SM-guld efter en rafflande final mot Skånepågen Mohammad Hassan Al-Naib. Widlund fick även följa med landslaget till EM i Baku.

I år satsar han i ytterligare en idrott, thaiboxning. Widlund har tränat hårt och tufft för att försöka uppnå en dröm.
   – Jag skulle gärna vilja vinna SM i thaiboxning, kickboxning och sanshou under samma år. Det vore häftigt.

Han känner sig, så här tio dagar innan kvalet, i god fysisk form. Samtidigt är han medveten om den mördande konkurrensen och ser själv SM i Varberg som en rejäl utmaning.
   – Jag har kört en del på VBC och vill tacka Mats Söderström för all hjälp där. Det har blivit en rond mot Jörgen Kruth och då förstod man att man hade en del kvar att lära sig…
   – Jag känner mig helt klart i form, men det kommer att bli tufft. Det är ett otroligt namnkunnigt startfält i min viktklass. Men det är ju utmaningen jag vill ha, så det ska bli väldigt roligt också.

Nils, vilka ser du som dina svåraste motståndare i viktklassen?
   – Oj, egentligen håller samtliga som ställer upp hög klass. Men det är klart att Peyman (Shahrukni), Kittisak (Noiwibon) och Alexander (Arutuynyan) är alla grymma fighters, de går ju proffsmatcher.

Hur är känslan inför tävlingen?
   – (skratt) Du menar hur det kommer att gå? Jag tror att kan jag utnyttja min snabbhet så blir jag nog svårstoppad. Jag har en mycket bra känsla inför SM. Jag skulle inte ställa upp om jag inte trodde att jag kan vinna guldet.


Foto: Jonathan Broberg

Även om Widlunds fokus nu är helt och hållet inställt på den 12:e februari, har han så klart andra mål i sikte med säsongen.
   – Jag kommer ställa upp på SM i kickboxning och i sanshou också. Beroende på hur det går kan det vara så att jag också blir uttagen till tre olika landslag. Sedan kommer ju en landskamp mot Danmark i kickboxning i april och jag för även diskussioner med olika galakontakter. Så jag kommer nog få mina matcher i år…

På det privata planet är Widlund nära en flytt till USA för att plugga, i så fall till hösten.
   – Ja, blir det av måste jag titta lite på min planering, det blir ju tufft att pendla därifrån. Men vi får se vad som händer. Just nu koncentrerar jag mig bara på SM i thaiboxning, avslutar han.

Text: Jonathan Broberg
Rubrikfoto: Uffe Brännström