The Zones arrangör ser fram emot helgen


Med bara tre dagar kvar till Sveriges första stora kampsportsevent, The Zone i Göteborg, är en av arrangörerna Jesper Gunnarson på gott humör.
   – Det ska bli kul att dra igång igen, säger han till budokampsport.se.

23 februari 2011  |  Jonathan Broberg


Med bara tre dagar kvar till Sveriges första stora kampsportsevent, The Zone i Göteborg, är en av arrangörerna Jesper Gunnarson på gott humör.
   – Det ska bli kul att dra igång igen, säger han till budokampsport.se.

The Zone är tillbaka. Denna gång, den åttonde i ordningen, under namnet ”Inferno” och med ett starkare fightcard än någonsin.

Jesper Gunnarson, en av arrangörerna av The Zone, ser fram emot vad som komma skall på lördag kväll i Lisebergshallen.
   – Det är det mest meriterade, rent matchmässigt, fightcardet vi har haft hittills. Vi siktar alltid på att förbättra oss och denna gång känns inte som något undantag.

“Engagerad och kunnig publik”
Framförallt är det galans två sista matcher som är de mest haussade: Hamid Corassani mot Paul Reid och så titelmatchen mellan August Wallén och Muhamed Aushev.
   – Det är två högintressanta matcher. Auslev ska enligt rapporter vara en mycket bra fighter och kommer ge Wallén hårt motstånd, är jag övertygad om. Och Corassani mot Reid hamnade på sherdogs lista över sevärda matcher världen över under februari, vilket är en indikation på att den är intressant.

En viktig detalj som Gunnarson mer än gärna lyfter fram är stämningen som brukar vara i Lisebergshallen. 
  – Det är en mycket engagerad och kunnig publik. Göteborg är en stor arrangemangsstad och göteborgarna är vana vid att gå på evenemang. Lisebergshallen är också extremt lämpad för vår typ av arrangemang. Läktarna är branta och det ger en känsla av en gryta. Det kommer garanterat att koka även på lördag.

Jesper, vad är din känsla inför denna gala?
   – Att det ska bli kul och skönt när den väl sätter igång. Det känns som att allt har gått i ett sedan den 27:e november, då vi hade den senaste galan. Det ska också bli spännande att se hur arrangemanget tas emot. Vi känner oss erfarna och trygga i att arrangera galor och det hoppas vi ska smitta av sig.

Text: Jonathan Broberg