Kevius tränade kampsport inför galan på lördag

Stockholms Idrottsborgarråd Regina Kevius gjorde slag i saken och testade på sitt första pass kampsport någonsin. Kevius, som på Kampsportsgalan på lördag kommer att dela ut pris till Årets ledare, mötte tufft motstånd genom kick- och thaiboxaren Sadibou Sy.

24 mars 2011  |  Jonathan Broberg

Stockholms Idrottsborgarråd Regina Kevius gjorde slag i saken och testade på sitt första pass kampsport någonsin. Kevius, som på Kampsportsgalan på lördag kommer att dela ut pris till Årets ledare, mötte tufft motstånd genom kick- och thaiboxaren Sadibou Sy.

För en vecka sedan avslöjade budokampsport.se att Regina Kevius, Stockholms Idrottsborgarråd, var klar som en av prisutdelarna vid Kampsportsgalan 2011.

Då hade inte Kevius testat på kampsport, men hon gav en hint om att det skulle bli ändring på den punkten. Idag stod hon vid sitt ord då hon tränade thaiboxning tillsammans med kick- och thaiboxningstjärnan Sadibou Sy, som så sent som i december vann guld i B-klass under VM i thaiboxning.
   – Det känns hedrande att få dela ut pris till våra framgångsrika idrottare och ledare som bidragit till att Sverige är en av världens främsta kampsportsnationer. Kampsporten är en av de snabbast växande idrotterna i Sverige och här i Stockholm är det den sjätte största idrotten bland barn och ungdomar med över 3 000 medlemmar.   
   – Att testa på kickboxning, med en idrottare av världsklass, var till en början lite läskigt men otroligt roligt och lärorikt. Som idrottsborgarråd är min uppgift att se alla idrotter och skapa förutsättningar för att fler ska ha möjlighet att idrotta och må bra, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M) i ett pressmeddelande.

Här kan ni läsa mer om träningspasset.

Text: Jonathan Broberg
Foto: www.reginakevius.se / Daniel Olsén

0
0
0