Tung svenskkväll i Danmark

Efter tre vinster tre år i följd tog segersviten bryskt slut i Köpenhamn igår kväll. Danmark gick segrande ur landkampen i kickboxning med 7-1 i matcher.

3 april 2011  |  Jonathan Broberg

Efter tre vinster tre år i följd tog segersviten bryskt slut i Köpenhamn igår kväll. Danmark gick segrande ur landkampen i kickboxning med 7-1 i matcher.

Ett heltänt danskt landslag fick sin efterlängtade revansch på Sverige i kickboxning. Det blev en riktigt tung svenskafton i utkanterna av den danska huvudstade igår kväll.
   – Det finns inget att bortförklara utan Danmark var helt enkelt ett nummer större än oss idag och naturligtvis känns bittert just nu, säger Headcoach Martin Eisengarten till budokampsport.se.

Så var matcherna

– 79 kg LC, John Skov mot Fredrik Holmgren
Svenske Holmgren fick en tuff match mot den extremt rutinerade dansken med över 100 matcher på sitt CV. Dansken besitter ävene en lite udda stil som gav Holmgren vissa bekymmer. Det slutade med poängförlust för svensken med 0-3.

– 67 kg, K-1, Bilal El-Sheikh mot Mattias Ankarberg
Matchen som sådan var en rätt jämn historia. Men i den tredje ronden fick Ankarberg ett cut vid ena ögat och läkaren avbröt matchen. På något sätt väldigt symboliskt för denna svenska afton.

-74 kg, LC, Kenneth Christensen mot Johan Abrahamsson
Återigen en match som kunde ha gått åt vilket håll som helst, men där dansken hade viss fördel. Poängförlust med 0-3 för Abrahamsson.

-63,5 kg, FC, Nikolaj Christensen mot Nils Widlund
Widlunds lite speciella stil kommer sig givetvis av sin bakgrund från andra kampsporter, men stockholmaren är en vass kickboxare. Just i denna match hämmades han av att inte kunna utnyttja lägen i clinch och dansken vann tillslut med 2-1.

-52 kg damer, FC, Mie Posselt mot Therese Gunnarsson
Posselt och Gunnarsson har sparrats förr, men aldrig gått match. Det blev en jämn historia där Gunnarsson gjorde en bra match. Men det gjorde även danskan som tilldömdes segern med 3-0.

-69 kg, LC, Mikkel Möller mot Macrus Olsson
För två veckor sedan möttes de båda i Danish Openfinal. Då som nu gick dansken segrande ur matchen. Men det ska tillstrykas att Olsson svarade för en bra match. Han tappade lite ork i sista ronden och därav förlusten med 3-0.

-71 kg, FC Ardeshir Ebrahimi mot Malik Sellam
Sellam är en kämpe. Han fick veta att han skulle gå match dagen innan landskampen. Lyckades banta ner sig 3,5 kilo och gick sedan upp i ringen med full energi. Sellam tog Sveriges enda vinst i Köpenhamn denna kväll, och på sättet han gjorde det inger respekt.

-60 kg, FC Sören Jörgensen mot Rafat Almaliki
Ifjol tog Jörgensen EM-silver. Men det hindrade inte Almaliki från att gå in och ställa till lite oreda. Den rutinerade världsdansken hade uppenbara bekymmer, men samlade sig något och tog över ju längre matchen led. Almaliki svarade för en käpainsats utöver det vanliga, men dansken vann med 3-0.

Som sagt, det blev en tung svenskafton i Köpenhamn. Danmark bröt den svenska dominansen fast trots att segersiffrorna skrevs till sammanlagt 7-1, var det betydligt jämnare än så. 

Text: Jonathan Broberg