RF varnar för Tight Extreme


Ytterligare ett kosttillskott har blivit klassat som doping då det innehåller otillåtna medlet metylhexanamin, vilket anges geranium i innehållsförteckningen. Det meddelar idag RF:s antidopinggrupp via ett nyhetsbrev.

11 april 2011  |  Jonathan Broberg


Ytterligare ett kosttillskott har blivit klassat som doping då det innehåller otillåtna medlet metylhexanamin, vilket anges geranium i innehållsförteckningen. Det meddelar idag RF:s antidopinggrupp via ett nyhetsbrev.

RF:s antidopinggrupp varnar nu öppet för kosttillskottet Tight Extreme, som enligt antidopinggruppens nyhetsbrev innehåller otillåtna substanser.

“Tight Extreme är ytterligare ett kosttillskott i Sverige som innehåller den dopingklassade substansen metylhexanamin vilket anges som geranium i innehållsförteckningen. Troligen säljs det många flera produkter av liknande slag som innehåller dopingklassade substanser. Ibland anges det i innehållsförteckningen och ibland inte. Ibland varnar företagen tävlingsidrottare för att inta produkterna. Ibland finns ingen varning.”, lyder skriften.

Samtidigt skriver Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Stefan Stenudd så här i sitt senaste blogginlägg:
 “Jag måste också poängtera att det inte är någon garanti att köpa kosttillskott av svenska leverantörer. Även bland dessa finns tveksamma eller direkt olämpliga preparat. Jag tittade till några svenskspråkiga hemsidor som säljer kosttillskott och fann att de här och där varnade för några preparat, men det var längst ner på informationssidorna och med ganska kryptiska formuleringar, som gav mig en oroad känsla av bristande tillförlitlighet”.

Här kan ni läsa hela Stefans blogginlägg!

För mer information om SB&K:s antidopingarbete och varnandet för kosttillskott, följ länken.

Text: Jonathan Broberg
 

51
43
52