Sara Widgren tvåa på Paris Open


Sara Widgren passade på att leverera Sveriges första medalj på Paris Open. Tävlingen är en av världens mest prestigefyllda tävlingar, och en klar värdemätare inför Europeiska Mästerskapen i juni. 

 

18 april 2011  |  Jonathan Broberg


Sara Widgren passade på att leverera Sveriges första medalj på Paris Open. Tävlingen är en av världens mest prestigefyllda tävlingar, och en klar värdemätare inför Europeiska Mästerskapen i juni. 

 
Under lördagen gick Paris Open av stapeln, en tävling som lockat alla världsnationer inom ju jutsu för att mäta krafterna inför EM senare i vår. Sverige hade ett starkt team nere och det gick bra redan från första matchen för Sara Widgren. Från att vara en lovande talang på juniorsidan tog hon klivet upp till senior i höstas och placerade sig femma på VM i höstas.
 
Genom klara vinster tog sig Sara Widgren till final i viktklassen -62 kg och mötte sin baneman Carina Neupert. De möttes så sent som på VM där tyskan vann över Sara. Denna gång blev matchen så jämn den kunde bli genom att sluta 14 lika i poäng. Men eftersom tyskan hade en ippon mer än Sara blev medaljen ett silver för Sara.
   – Hon börjar bli riktigt duktig på kastdelen och det märks att hennes tid i Paris redan gett utdelning, säger landslagscoachen Martin Ingholt. 

“Bådar gott inför EM” 
Sara har spenderat några veckor i Paris och tränat judo med de bästa i Frankrike för att förbättra sitt game i kastdelen i ju jutsu. Något som alltså gav utdelning fort.
 
Övriga svenskar på plats gjorde också bra insatser men ingen som lyckades nå en medaljfinal. 
   – Alla fajtas bra även mot bra motstånd, och det bådar gott inför EM, säger Martin Ingholt.
 
Även svenska duoparet Eriksson/Persson var på plats men lyckades inte ta medalj. Dock med medaljen från Hamburg Open tidigare i år är de uttagna av duocoachen Isabelle Sarfati uttagna till att representera Sverige på EM.

Text: Helena Hugosson/Ju-jutsufederationen
Foto: Jonathan Broberg

51
43
52