Superior Challenge tar ytterligare kliv


Med lite drygt två veckor kvar till den sjunde upplagan av MMA-galan Superior Challenge är det bråda daga för arrangör Babak Aghavali.
   – Vi tycker själva att det är den kvalitetsmässigt överlägset bästa uppställning vi har haft. Det blir ruskigt intressant att se, säger han till budokampsport.se.

18 april 2011  |  Jonathan Broberg


Med lite drygt två veckor kvar till den sjunde upplagan av MMA-galan Superior Challenge är det bråda daga för arrangör Babak Aghavali.
   – Vi tycker själva att det är den kvalitetsmässigt överlägset bästa uppställning vi har haft. Det blir ruskigt intressant att se, säger han till budokampsport.se.

Det är en helt vanlig torsdag i Stockholm. Eller inte helt vanlig. Solens vårstrålar får temperaturen att sträcka sig upp mot 15 grader. Det är första gången för 2011.

Men det är inte enbart vårens klimat som blivit varmare. Kampsportstermometern börjar snart närma sig kokpunkten. Det är mycket tack vare Superior Challenge som återkommer till Hovet för den sjunde upplagan den 30:e april.
   – Jag tycker det ser otroligt spännande ut på förhand. Vi har lyckats lyfta galan en nivå till från förra gången. Kvalitetsmässigt skulle jag säga att det är Europas mest meriterade fightcard hittills, förutom UFC.

“Ökar ett snäpp”
Superior Challenge har haft en stigande utvecklingskurva. Och visionären Babak Aghavali vet vad som krävs för att överträffa sig själv.
    – Gala 1-5 tog vi ett litet kliv framåt hela tiden. Förra galan, den sjätte, tog vi ett jättekliv. Vår PR-byrå räknade på att galans hade ett PR-värde på 18 miljoner kronor. Till den här galan ökar vi ett snäpp till.

Dock stör ett sent avhopp. Magnus Cedenblad är sjuk och ersätts av Bruno Caravalho.
   – Ja, det var synd att Magnus och Navid blev sjuka och skadade, men vi hittade ersättare till dem på väldigt kort varsel. Det finns många toppmatcher på det här cardet, varav totalt tre titelmatcher. Thales Leites mot Jeremy Horn. Thales är rankad på 17:e plats i världen och tävlade om UFC-titeln för ca ett år sedan mot Anderson Silva. Jeremy Horn är en legend inom sporten med över 112 matcher och har tävlat om UFC titeln två gånger. Sen har vi Reza Madadi mot Rich Clementi som gått 10 UFC matcher, och Diego Gonzalez som utmanar den regerande titelhållare Daniel Acacio.
   – Utöver Dessa matcher så tar sig David Bielkheden an Deeps champion och rutinerade Yuya Shirai, Matti Mäkelä mot Ufc fightern Hector Ramirez och Assan Njie ska tävla mot Beslan Isaev. Jag ser även fram emot Bruno Carvalho mot Kyacey Uscola och Lina Eklunds proffs debut. Det är ett fantastiskt fightcard med tunga namn.

Babak, om du skulle vilja likna galan vid något, vad skulle det bli då?
   – Vi har fått sådan kvalitet på idrottarna till den här galan att det är som om La Liga skulle komma till Sverige. Jag skulle önska att alla verkligen förstod vilket unikt tillfälle det är att se sådan här kvalitetsidrott på nära nog yttersta nivå. Att vi i lilla Sverige kan ha det, det är jag glad att kunna bidra till.

Biljetter till Superior Challenge köpes via ticnet.
För hela fightcardet, se länken.

Text och foto: Jonathan Broberg