Truppen till EM i thaiboxning

Sverige kommer endast att skicka fyra idrottare till EM i thaiboxning som pågår under påskhelgen. En del skador reducerar truppen. Bland annat blev regerande Europamästarinnan Elina Nilsson tvungen att avstå. EM avgörs i Turkiet.

19 april 2011  |  Jonathan Broberg

Sverige kommer endast att skicka fyra idrottare till EM i thaiboxning som pågår under påskhelgen. En del skador reducerar truppen. Bland annat blev regerande Europamästarinnan Elina Nilsson tvungen att avstå. EM avgörs i Turkiet.

Mellan den 22-27 april är det EM i thaiboxning i Turkiet. Sverige har en fin tradition av att vinna medaljer, men inför EM har truppen reducerats kraftigt. Storstjärnan och regerande Europamästarinnan Elina Nilsson är den senaste i raden av återbud.

Fyra idrottare stor blev truppen, som emellertid håller hög standard ändå.
-51 kg Johanna Rydberg, Helsingborgs muaythai

-60 kg Madeleine Vall, Halmstad muaythai

-60 kg junior Miriam Ekvall, Halmstad muaythai

-67 kg Sanny Dahlbeck, Slagskeppet (Stockholm)

Mer information om EM finns här

Text: Jonathan Broberg
Foto: euromuaythai.eu